Hlavní obsah

Salát z pečeného masa

Hodnocení:
(2)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Měli jste včera pečené kuře a kousek vám ho zbyl? Tak zkuste dnes k večeři udělat super rychlý a jednoduchý salát od Jaroslava Vašáka. Kromě masa budete potřebovat pórek, cibulku a křen!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks pečeného kuřete
  • zelená část z pórku
  • 4 jarní cibulky
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • sójová omáčka
  • 1 dl kuřecího vývaru
  • červený vinný ocet
  • čerstvý křen
Článek

Postup

Krok 1: příprava tohoto salátu je velmi jednoduchá a zvládne ho opravdu každý. Pečené či dušené kuře rozeberte na kousky, které případně i nakrájejte na velikost jednoho sousta. Na malé kousky nakrájejte také pórek a jarní cibulku s natí.

Krok 2: Nejdůležitější na tomto salátu je jeho dochucení. Nastrouhejte najemno čerstvý křen a zázvor a oboje promíchejte s kuřecím masem a zeleninou. Zázvoru stačí asi 1,5 centimetru dlouhý kousek, křenu dejte podle chuti asi 2–4 centimetry.

Foto: Ondřej Hošt

Krok 3: Nakonec zbývá dochutit salát zálivkou. Na tu se hodí výpek z kuřete. Přidejte asi 2–3 lžíce červeného vinného octa a podobné množství sójové omáčky. Zde samozřejmě záleží na tom, co má kdo rád – někomu víc chutná kyselejší, někomu kořeněnější, takže doporučujeme podávat salát i s octem a omáčkou na stole, aby si každý mohl svoji porci dochutit podle svého gusta. Jako příloha se hodí rýže, studené nudle nebo třeba jen bílé pečivo.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama