Hlavní obsah

Salát z pečeného masa

Hodnocení:
(2)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Měli jste včera pečené kuře a kousek vám ho zbyl? Tak zkuste dnes k večeři udělat super rychlý a jednoduchý salát od Jaroslava Vašáka. Kromě masa budete potřebovat pórek, cibulku a křen!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks pečeného kuřete
  • zelená část z pórku
  • 4 jarní cibulky
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • sójová omáčka
  • 1 dl kuřecího vývaru
  • červený vinný ocet
  • čerstvý křen
Článek

Postup

Krok 1: příprava tohoto salátu je velmi jednoduchá a zvládne ho opravdu každý. Pečené či dušené kuře rozeberte na kousky, které případně i nakrájejte na velikost jednoho sousta. Na malé kousky nakrájejte také pórek a jarní cibulku s natí.

Krok 2: Nejdůležitější na tomto salátu je jeho dochucení. Nastrouhejte najemno čerstvý křen a zázvor a oboje promíchejte s kuřecím masem a zeleninou. Zázvoru stačí asi 1,5 centimetru dlouhý kousek, křenu dejte podle chuti asi 2–4 centimetry.

Foto: Ondřej Hošt

Krok 3: Nakonec zbývá dochutit salát zálivkou. Na tu se hodí výpek z kuřete. Přidejte asi 2–3 lžíce červeného vinného octa a podobné množství sójové omáčky. Zde samozřejmě záleží na tom, co má kdo rád – někomu víc chutná kyselejší, někomu kořeněnější, takže doporučujeme podávat salát i s octem a omáčkou na stole, aby si každý mohl svoji porci dochutit podle svého gusta. Jako příloha se hodí rýže, studené nudle nebo třeba jen bílé pečivo.

ynezorPumanzeSaNyknalC
25. 10. 2012

Reklama

Sdílejte článek