Hlavní obsah

Kuřecí gulášek

Hodnocení:
(87)
Foto: Autorka
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Milujete guláše a nemáte čas na několikahodinové vaření? Vyzkoušejte tenhle kuřecí, s paprikami a rajčaty. Je rychlý a chutná skvěle i jen tak s chlebem!

Ingredience pro:
5 porcí
Na guláš
  • 800 g kuřecích prsních řízků
  • 2 zelené papriky
  • 400 g rajčat
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžíce mleté pálivé papriky
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 bílá cibule
  • olej
  • sůl a pepř
K podávání
  • bílý chléb
Článek

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno, papriky na proužky a rajčata na čtvrtinky. 

Krok 2: Na oleji opečte najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte maso a opečte ze všech stran. Poté ho zasypte kmínem a pálivou a uzenou paprikou, vše promíchejte a nechte rozvonět. 

Krok 3: Přilejte polovinu vývaru. Do guláše přidejte pokrájená rajčata, papriky a snítky tymiánu. Přidejte sůl, pepř a pod pokličkou duste vše doměkka, trvá to přibližně hodinu.

Krok 4: V průběhu dušení podle potřeby dolejte vývar. Nakonec guláš podle chuti dosolte.

Krok 5: Podávejte nejlépe s bílým chlebem s křupavou kůrkou. Na talíři můžete do každé porce přidat lžičku zakysané smetany. 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek