Hlavní obsah
2,9
(91)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Milujete guláše a nemáte čas na několikahodinové vaření? Vyzkoušejte tenhle kuřecí, s paprikami a rajčaty. Je rychlý a chutná skvěle i jen tak s chlebem!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Na guláš
  • 800 g kuřecích prsou
  • 2 ks zelené papriky
  • 400 g rajčat
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžíce mleté pálivé papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
K podávání
  • 1 ks bílého chleba
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno, papriky na proužky a rajčata na čtvrtinky. 

02.

Na oleji opečte najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte maso a opečte ze všech stran. Poté ho zasypte kmínem a pálivou a uzenou paprikou, vše promíchejte a nechte rozvonět. 

03.

Přilejte polovinu vývaru. Do guláše přidejte pokrájená rajčata, papriky a snítky tymiánu. Přidejte sůl, pepř a pod pokličkou duste vše doměkka, trvá to přibližně hodinu.

04.

V průběhu dušení podle potřeby dolejte vývar. Nakonec guláš podle chuti dosolte.

05.

Podávejte nejlépe s bílým chlebem s křupavou kůrkou. Na talíři můžete do každé porce přidat lžičku zakysané smetany. 

Reklama

Související témata:

Načítám