Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Skvěle, rychle, levně? Žádný problém! I za stokorunu můžete nachystat rodině dobrou večeři. Vyzkoušejte kuřecí paličky na kořenové zelenině.

15 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks mrkve
  • 1/2 ks celeru
    9
  • 3 ks kořenové petržele
  • 8 ks kuřecích paliček
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka chilli
  • 1 špetka mletého kmínu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Pekáček položte na rozpálenou plotnu, rozpusťte v něm sádlo a zeleninu osolte, opepřete, okmínujte a na tuku opečte.

02.

Když zkaramelizuje, podlijte ji trochou vody a položte na ni kuřecí paličky, které ještě předtím osolte, opepřete a posypte chilli. Vše dejte do trouby péct na 45 minut. Průběžně můžete paličky polévat šťávou, která se tvoří pod nimi.

V našem dalším článku se podívejte, jaké báječně omáčky lze vyrobit z kořenové zeleniny.

Související témata:

Načítám