Hlavní obsah

Kuřecí paličky na kořenové zelenině

Hodnocení:
(4)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
nízká

Vyčerpávají vás letní prázdniny tak, že jste museli začít šetřit na jídle? Žádný problém! I za stokorunu můžete nachystat rodině dobrou večeři. Vyzkoušejte kuřecí paličky na kořenové zelenině.

Ingredience pro:
4 porce
  • 3 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 3 kořenové petržele
  • 8 kuřecích paliček
  • 1 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • drcený kmín
Článek

Postup

Krok 1: Zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Pekáček položte na rozpálenou plotnu, rozpusťte v něm sádlo a zeleninu osolte, opepřete, okmínujte a na tuku opečte.

Krok 2: Když zkaramelizuje, podlijte ji trochou vody a položte na ni kuřecí paličky, které ještě předtím osolte, opepřete a posypte chilli. Vše dejte do trouby péct na 45 minut. Průběžně můžete paličky polévat šťávou, která se tvoří pod nimi.

V našem dalším článku se podívejte, jaké báječně omáčky lze vyrobit z kořenové zeleniny.

ynezorPumanzeSaNyknalC