Hlavní obsah
3,5
(11)
Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Chcete něco dobrého, českého a přitom originálního ke kuřecímu masu? Připravte si skvělou omáčku z křenu a ořechů. Tahle kombinace je možná trochu nezvyklá, ale ve skutečnosti je to parádně vylepšená česká klasika.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 60 g másla
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 1 ks křenu
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Ve velké pánvi na másle zpěňte drobně nakrájenou cibuli a tři minuty restujte. Přidejte osolená a opepřená kuřecí prsa, osmahněte je (5–8 minut z každé strany) a odložte stranou. Jak nakrájet cibuli bez slz?

02.

Do pánve s cibulí přidejte mouku, zpěňte ji a pak do ní vmíchejte kuřecí vývar. Za občasného míchání povařte asi 5 minut, přidejte jemně nastrouhaný křen, drobně nasekané vlašské ořechy, zakysanou smetanu, osolte a opepřete a nechte dalších 10 minut povařit. Kuřecí prsa vraťte zpět do omáčky a chvíli je v ní prohřejte. 

03.

Hotová kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a podávejte je s rýží s nasekanou petrželkou a přelijte křenovou omáčkou. Znáte dva způsoby, jak správně uvařit rýži?

Máte rádi kuře s rýží a omáčkou? Dejte si kuřecí stehna s rýží z jednoho hrnce, skvělé kuře jambalaya s rýží z jednoho hrnce anebo vás uchvátí kuřecí tikka masala s rýží?

Reklama

Související témata:

Načítám