Článek
Postup
01.
Ve velké pánvi na másle zpěňte drobně nakrájenou cibuli a tři minuty restujte. Přidejte osolená a opepřená kuřecí prsa, osmahněte je (5–8 minut z každé strany) a odložte stranou. Jak nakrájet cibuli bez slz?
02.
Do pánve s cibulí přidejte mouku, zpěňte ji a pak do ní vmíchejte kuřecí vývar. Za občasného míchání povařte asi 5 minut, přidejte jemně nastrouhaný křen, drobně nasekané vlašské ořechy, zakysanou smetanu, osolte a opepřete a nechte dalších 10 minut povařit. Kuřecí prsa vraťte zpět do omáčky a chvíli je v ní prohřejte.
03.
Hotová kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a podávejte je s rýží s nasekanou petrželkou a přelijte křenovou omáčkou. Znáte dva způsoby, jak správně uvařit rýži?
Máte rádi kuře s rýží a omáčkou? Dejte si kuřecí stehna s rýží z jednoho hrnce, skvělé kuře jambalaya s rýží z jednoho hrnce anebo vás uchvátí kuřecí tikka masala s rýží?