Hlavní obsah
3,4
(101)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Masová směs s rýží nebo hranolky je něco, co se nikdy neomrzí. Křehké maso nakrájené na nudličky se dobře jí i dětem a vy můžete využít kromě čerstvé zeleniny i různé zbytky ze spíže.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Masová směs
  • 3 ks kuřecích prsou
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 5 g soli a pepře
  • 1 lžička sušených bylinek
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
Rýže
  • 1/2 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 hrnky jasmínové rýže
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 4 hlavičky hřebíčku
  • 2 listy bobkového listu
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na nudličky, mrkev na kolečka, cibuli na osminky. V hluboké pánvi rozehřejte olej a kuře na něm opečte dozlatova, trvá to asi deset minut. Přidejte mrkev, ještě asi pět minut opékejte a nakonec zlehka orestujte i cibuli. Osolte, opepřete, přidejte sušené bylinky podle chuti (nejlepší je oregano, saturejka, špetka levandule a majoránky) a nechte rozvonět. 

02.

Nakonec přidejte na kousky nakrájenou žlutou papriku a podlijte plechovkou sterilovaných rajčat. Poduste, dokud není paprika na skus měkká.

03.

Mezitím se pusťte do rýže. Najemno nakrájenou cibuli zpěňte na másle, přidejte rýži a promíchejte, aby máslo zcela obalilo všechna rýžová zrnka. Podlijte dvojnásobným množstvím vody, než bylo rýže (v tomto případě čtyři malé hrnky vody na dva malé hrnky rýže), přidejte koření a sůl a na mírném plameni za občasného promíchání duste doměkka.

Co všechno obvykle do masových směsí dáváte uprostřed zimy vy?

Reklama

Načítám