Hlavní obsah

Rychlé kuře: Restované nudličky se zeleninou

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Jemné kokosové mléko, pikantní voňavá kari pasta, zázvor a spousta zeleniny. Kari je ideální letní oběd a čerstvý koriandr už ho jen dotáhne k dokonalosti.

Článek

V obchodech seženete obvykle tři druhy kari past: červenou, zelenou a žlutou. Červená patří mezi nejostřejší, základem jsou červené chilli papričky, dál obsahuje například kmín, koriandr nebo galgán (méně ostrá odrůda zázvoru). Zelená pasta je ze zelených chilli papriček, jinak je její složení podobné jako u červené varianty. Ve žluté pastě hraje významnou roli kurkuma a chutí vám připomene indické pokrmy.

Zelené kari s hráškem a fazolkami

Na 4 porce budete potřebovat: 400 g kuřecích prsních řízků, 4 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 200 g čerstvého hrášku, 200 g čerstvých zelených fazolek, kousek zázvoru, 400 ml kokosového mléka, 1 lžíci zelené kari pasty, 1 lžíci rybí omáčky, sůl, šťávu z limetky, 3 lžíce oleje, 1 svazek čerstvého koriandru, 1 feferonku

Postup: Maso nakrájejte na nudličky a osolte ho. V hlubší pánvi rozehřejte olej a přidejte na kolečka nakrájené jarní cibulky spolu s kari pastou. Opečte za stálého míchání, pak vložte maso a dál restujte. Do pánve s upečeným masem vmíchejte kokosové mléko, na plátky nakrájený zázvor a česnek. Směs nechte pod pokličkou probublávat asi 10 minut. Přidejte hrášek, na kousky nakrájené fazolky a rybí omáčku a vše ještě krátce povařte. Hotové kari podávejte s čerstvým koriandrem, nakrájenou feferonkou a limetkovou šťávou. Jako přílohu podávejte rýži nebo nudle.

Tip: Pro bezmasou variantu vyzkoušejte přípravu kari z tofu. Skvěle se hodí například marinované tofu s chilli nebo pikantní tofu v oleji.

Připravujete doma kari? Jaké je vaše nejoblíbenější? My doporučujeme naše kuřecí kari s mangem.

Reklama

Načítám