Hlavní obsah

Květiny ve vaší váze: Co na vás prozradí jejich barva?

Foto: Profimedia

Květiny o vás mnoho prozrazují. A nejde jen o druh, ale i o barvuFoto: Profimedia

Reklama

S jarním a letním obdobím si chce do bytu každý vpustit co největší množství jasných barev, třeba květinami. Dejte si však pozor, co jimi vlastně okolí říkáte. Víte, co jejich barva značí a jak ji využít?

Článek

Každá květina má svůj specifický význam, který vychází ze složité a propracované květomluvy, jíž se do hloubky zabývali naši předci. Ale už barvou svému okolí naznačujete mnohé. Jakou atmosféru vám doma tvoří? A co o vás návštěvě konkrétně prozradí?

Červené květiny

Jak na vás doma působí:Červená je barvou vášně a obecně silných emocí, horké hlavy by se tak měly červeným květinám vyhnout. Do vázy si je dejte, pokud potřebujete nabít energií. A také by si je měly pořídit duše bázlivé nebo ti, před kterými stojí důležitý úkol.

Co o vás prozradí:Červené tulipány jsou asi nejláskyplnější květinou vůbec, rudá růže zase mluví o oddanosti. Amarylis ve váze zase křičí do světa zprávy o vaší pýše a hrdosti!

Žluté květiny

Jak na vás doma působí:Žluté květiny by se u vás doma měly objevit, pokud chcete stimulovat přemýšlení a komunikaci, takže například pokud se budete snažit něco naučit nebo vás čeká nějaký důležitý rozhovor.

Co o vás prozradí: Narcisy odkazují na závist a zahleděnost do sebe sama, žluté petrklíče jsou květinou zmatenosti a nejasnosti, zlatavá růže pak značí žárlivost. Pokud sáhnete k lučnímu kvítí mezi pampelišky, naznačují vaši dětinskost, slunečnice navozují vnitřní klid a hrdost.

Foto: Profimedia

Žlutá barva podporuje přemýšleníFoto: Profimedia

Modré květiny

Jak na vás doma působí:Modrá u květin není tolik obvyklá, přesto se hodí, pokud se potřebujete uklidnit, zchladit vášně a inspirovat.

Co o vás prozradí: Chrpa poukazuje na to, že se cítíte šťastně a vyrovnaně, pomněnka je zase květinou skromnosti a laskavosti. Modřenec je květina cti a spolehlivosti.

Fialové květiny

Jak na vás doma působí:Fialová je barvou zklidnění, duchovna a meditace, do vázy si tedy fialové kvítí dejte, pokud si budete chtít pročistit mysl. Klasické fialky dodávají odvahu a posilují vůli.

Co o vás prozradí:Jaterník je znamením opravdového citu a širokého srdce. Iris naznačuje touhu po samotě. Krokusy sice rychle vadnou, ale jsou signálem nadšení a radosti. Levandule a její krásná vůně upozorňují na vaši nedůvěřivost.

Foto: Profimedia

Růžové květiny symbolizují lásku i hluboké přátelstvíFoto: Profimedia

Růžové květiny

Jak na vás doma působí: Růžové květiny ve vás posilují lásku, přátelství a city obecně.

Co o vás prozradí:Karafiáty v této barvě jsou příslibem loajality a věrnosti, kterou tak dáváte najevo. Orchidej je květinou omluvy, pelargonie voláním po lidském kontaktu a náklonnosti. Chryzantéma je květina zvoucí k povídání, signalizuje, že jste připraveni naslouchat.

Bílé květiny

Jak na vás doma působí: Bílá barva odbourává stres a stíněnost, sáhněte po bílých květech, pokud vás zavalují povinnosti a máte pocit, že na vás všechno padá. Bílé květiny odkazují na čistou a svobodnou duši, kterou je zatěžko spoutat.

Co o vás prozradí: Pokud si do vázy dáte lilie, odkazujete na svou optimistickou povahu a důvěru v lidi a jejich dobrotu. Hyacinty jsou květiny odmítnutí a odtažitosti, nemožnosti se vázat, sedmikrásky na druhé straně vypovídají, že se vám po někom či něčem stýská. Bílé kaly jsou známkou něčeho nedosažitelného, ukazujete, že teď nejste vztahům otevřeni.

Oranžové květiny

Jak na vás doma působí: Veselé oranžové květiny uvolňují atmosféru, rozproudí konverzaci a povzbudí na duchu.

Co o vás prozradí: Například gerbery jsou květinou pravdy a ukazují, že si ceníte otevřenosti a upřímnosti, oranžové růže pak naznačují touhu po větší otevřenosti a vřelosti. Pozor na oranžové lilie, možná krásně vypadají, ale okolí jimi signalizujete nenávist a opovržení. Oranžové gladioly prosí o trpělivost a toleranci.

Jaké květiny si tedy dáte do vázy vy?

Reklama

Související témata:

Načítám