Hlavní obsah

Kvíz: Jak dobře znáte nejslavnější milenky historie? Dějinami pohnula Kleopatra i Marilyn Monroe

Foto: Bettmann - GettyImages.com

Foto: Bettmann - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patřily nebo patří příběhy velké lásky k vašim oblíbeným tématům? Osvěžte si spolu s námi paměť a připomeňte si osudové ženy, které zamotaly hlavu nejvýznamnějším mužům světa.

Článek

Žen, které pohnuly dějinami, bylo opravdu mnoho a v příbězích většiny z nich hrála velkou roli i osudová láska a vášeň. Které z nich patřily k těm nejslavnějším milenkám mocných mužů a co všechno o nich víte? Přesvědčte se v našem kvízu!

1. Vztah Marilyn Monroe s americkým prezidentem Johnem Fitzgeraldem Kennedym i její následná smrt jsou zahalené mnoha tajemstvími. Tušíte, kolik jí bylo let, když údajně spáchala sebevraždu?
2. Orientální tanečnice Mata Hari, pravým jménem Margaretha Geertruida Zelle, proslula jako nejslavnější špionka historie s tucty milenců na kontě. Víte, co její umělecké jméno v překladu znamená?
3. Egyptská královna Kleopatra proslula vášnivým vztahem s vládcem Říma Juliem Caesarem, s nímž měla syna, a později i s jeho přítelem a stoupencem Marcem Antoniem. Z tohoto vztahu se také narodily děti, kolik jich bylo?
4. Dcera Marie Terezie, francouzská královna Marie Antoinetta, milovala luxus, tanec, zábavu a muže. Její životní láskou se ale nestal nudný manžel Ludvík XVI. Milenců prý měla hodně, ale milovala jen jednoho. Kdo to byl?
5. Nejznámější milenkou císaře Rudolfa II. byla žárlivá a divoká Kateřina Stradová, která si ho prý zcela omotala kolem prstu. Poprvé ho svedla v pouhých 14 letech a celkem s ním měla šest dětí. Tipnete si, kde neurozená Kateřina vyrostla?
6. Jeanne-Antoinette Poisson, známá jako Madame de Pompadour, byla prý mimořádné krásná a její šarm okouzlil každého muže. Jejím neznámějším milencem byl:
7. Krásná Marie Walewská měla románek s jedním z nejznámějších vojevůdců Napoleonem Bonaparte. Ten po ní velmi toužil, nakonec ji ale opustil. Proč?
8. Monica Lewinsky se proslavila aférkou s americkým prezidentem Billem Clintonem. Byla do něj prý skutečně zamilovaná, ale když se vše provalilo, veřejnost si na ní smlsla. Později o všem napsala knihu s názvem:
9. Američanku Wallis Simpson označovali za femme fatale, protože prý všechny muže, se kterými se potkala, zničila. Který z britských panovníků se kvůli ní vzdal trůnu?
10. Diva Adina Mandlová své milence dělila na chudé a bohaté a měla poměr i s mnoha hereckými kolegy. Kdo patřil k jejím osudovým partnerům, se kterým nějaký čas žila a hodně ji ovlivnil i po umělecké stránce?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám