Hlavní obsah

Jeden z nejoblíbenějších seriálů se vysílá už desítky let! Ukažte, jak znáte hlavní postavy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to nejdéle vysílaný seriál americké historie, natočeno už bylo neuvěřitelných 750 epizod. Ano, řeč je o Simpsonových. Žlutou animovanou rodinku, a vůbec obyvatele fiktivního městečka Springfield, si zamiloval celý svět. A možná i vy. Ale jak dobře je znáte? Zjistíte to v našem kvízu.

Článek

Obyvatelé Springfieldu v čele s rodinou Simpsonových ztělesňují v podstatě veškerá negativa typické americké střední třídy. A tvůrci seriálu to jejich prostřednictvím trefně a leckdy i nevybíravě parodují a zesměšňují.

Otec rodiny Homer je lenoch a neotesanec, který by se nejraději jen povaloval a cpal koblihami. Jeho žena Marge táhne veškerou tíhu péče o rodinu sama, stále dokola Homerovi něco odpouští, a k tomu nemá moc dobrý vkus, minimálně co se účesu týče. A jejich děti? Jeden drzý grázlík, šprtka, co všechny kolem moralizuje, a batole, které nevyndá dudlík z pusy. A přesto tuhle žlutou rodinku svět miluje. Jestli i vy patříte k jejich fanouškům, otestujte své znalosti o Simpsonových v našem kvízu.

1. Začneme znělkou. V té vždy Bart na tabuli píše nějakou větu, kterou dostal ve škole jako trest. Pokaždé je to něco jiného, a tak je jasné, že vznikají žebříčky těch nej „tabulových hlášek“. Kterou z následujících ale Bart nikdy nenapsal?
2. Simpsonovi mají jako správná americká rodina střední třídy domácí mazlíčky, tedy psa a kočku (koček bylo několik, protože jedna se například utopila v akváriu, jiná zase vyskočila z okna). Víte, jak se jejich zvířátka jmenují?
3. Otec rodiny Homer je tak trochu povaleč, žrout a nemakačenko. Jeho zaměstnavatelem je Charles Montgomery Burns, největší záporák seriálu. Stařec, který si libuje v utrpení ostatních. Jaký podnik Burns vlastní a kde tedy Homer pracuje?
4. A teď jednoduchá otázka, jakou barvu má dudlík malé Maggie?
5. Líza je velmi inteligentní a pyšní se i silnou morálkou. Ve škole platí za šprtku. Na jaký hudební nástroj ve volných chvílích hraje?
6. Má dlouhé černé vlasy, nosí kšiltovku a bez sluchátek s hudbou nedá ani ránu. Otto Mann je jednou z vedlejších postav seriálu a Bart touží po tetování, jaké má právě on. Čím se Otto živí?
7. Že se hospoda, kam Homer a další obyvatelé Springfieldu chodí na pivo, jmenuje Bar u Vočka, možná víte. A nepřekvapí vás ani to, že se jmenuje po jejím majiteli Vočko Szyslakovi. Víte ale, kde má Vočko svou kancelář?
8. Abe Simpson je Bartův děda, otec Homera Simpsona. Je to nerudný stařík, mrzout, co si stěžuje na všechno možné. Kde Abe Simpson žije?
9. Od počátku seriálu propůjčil hlas Marge herec Jiří Lábus a Bartovi Martin Dejdar. U Homera a Lízy ale došlo k výměně, dnes je dabuje Vlastimil Zavřel a Ivana Korolová. Víte, kdo Homera a Lízu namlouval předtím?
10. Celkem už bylo natočeno neuvěřitelných 34 sérií seriálu a vypadá to, že tím to nekončí. Víte, v kterém roce mohli diváci vidět Simpsonovi (The Simpsons) poprvé, tedy kdy vyšla první série?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám