Hlavní obsah

Phoebe je 60! Jak stárnou herci ze seriálu Přátelé? Monica zavrhla plastiky a Chandler dost sešel

Foto: Amy Sussman - GettyImages.com

Foto: Amy Sussman - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Její nejslavnější rolí je bezesporu Phoebe v kultovním seriálu Přátelé. A tak ji také možná pořád vidíte: mladou, ztřeštěnou a popletenou. Jenže z Phoebe je ode dneška šedesátnice! Herečka Lisa Kudrow vypadá pořád báječně. Jak (ne)prospívají přibývající roky jejím kolegům z Přátel?

Článek

První série Přátel se objevila na obrazovkách v roce 1994. Tehdy ještě nikdo netušil, že se příběhy šestice kamarádů žijících v New Yorku stanou celosvětovým hitem. Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross se všemi svými milostnými, profesními a vůbec životními peripetiemi diváky uchvátili a z Přátel se stala kultovní záležitost. Ale čas nelze zastavit a třeba Lisa Kudrow alias Phoebe dnes slaví 60. narozeniny. Jak jí přibývající roky sluší a jak svědčí, či nesvědčí jejím hereckým kolegům?

Lisa Kudrow (60)

Foto: Profimedia.cz , Steve Granitz/FilmMagic - GettyImages.com

Lisa Kudrow v době prvních dílů Přátel a nyní jako šedesátnice Foto: Profimedia.cz , Steve Granitz/FilmMagic - GettyImages.com

Phoebe je naprosto ztřeštěná, popletená, tak trochu mimo realitu. Je to volnomyšlenkářka, která se v životě zkouší prosadit všelijak, třeba jako masérka nebo písničkářka, i když zpívá strašlivě. Její představitelka Lisa Kudrow je ale její pravý opak.

Je to velký dříč a profesionálka. Za Phoebe získala v roce 1998 cenu Emmy a sama v minulosti přiznala, že k natáčení přistupovala až příliš zodpovědně, dokud jí Matt LeBlanc neporadil, že by se měla víc uvolnit, méně přemýšlet a roli si víc užívat. A ani v soukromém životě to není žádná ztřeštěná duše: od roku 1995 je vdaná za podnikatele Michela Sterna a mají pětadvacetiletého syna.

David Schwimmer (56)

Foto: Profimedia.cz, Dominik Bindl - GettyImages.com

Davidu Schwimmerovi roky navíc svědčí, z kluka se stal mužFoto: Profimedia.cz, Dominik Bindl - GettyImages.com

I Ross je trochu potrhlý. Je nejvzdělanější z celé šestice, je to doktor paleontologie. Ale ve skutečném životě je spíš nepraktický: je tak trochu nešika a smolař a se ženami mu to vyloženě nejde. I když svoje štěstí nakonec přece jen najde.

A v reálném životě? Milostné vztahy má David Schwimmer také komplikovanější. Má za sebou románky s několika ženami, například i se zpěvačkou Natalií Imbruglia, ale ženatý byl jen jednou. Před oltář ho v roce 2010 dostala fotografka Zoë Buckman a mají spolu dceru Cloe. Ani ne po sedmi letech ale manželství zkrachovalo a od té doby se o potenciálních partnerkách jen spekuluje.

Courteney Cox (59)

Foto: Profimedia.cz, Dominik Bindl/FilmMagic - GettyImages.com

Filmová sestra Rosse se po letech vykašlala na plastické operace a úpravy. Courteney Cox dnes vypadá krásněFoto: Profimedia.cz, Dominik Bindl/FilmMagic - GettyImages.com

Její postava je dost komplikovaná. Monica bývala tlusté dítě, ale nakonec z ní vyrostla krásná žena, která na to však občas zapomíná. Je to kuchařka, dost posedlá úklidem, což je ve vztahu se spolubydlícími tak trochu problém. I v lásce to má složité, prochází různými více či méně tragikomickými vztahy, nakonec ale i ona svou lásku najde.

A jak to má Courteney Cox v reálném životě? Má za sebou několik různorodých vztahů, randila třeba s hercem Michaelem Keatonem a šuškalo se, že prožila románek i s Kevinem Costnerem, i když to není potvrzené. Vdaná byla jednou: v roce 1999 si vzala herce Davida Arquetta, s nímž má dceru Coco. Manželství ale skončilo rozvodem.

Herečka se tak trochu „proslavila“ i svou letitou zálibou v nejrůznějších plastických úpravách. Jeden čas se kvůli nim její tvář změnila k nepoznání. Nakonec pochopila, že tohle pro ni není ta pravá cesta, na zákroky se vykašlala a nyní stárne přirozeně a s grácií a vypadá lépe než před lety.

Matthew Perry (53)

Foto: Warner Bros. Television - GettyImages.com, Profimedia.cz

Ze všech Přátel je Matthew Perry sice nejmladší, ale kvůli divoké minulosti jsou na něm přibývající roky znát víc než na ostatníchFoto: Warner Bros. Television - GettyImages.com, Profimedia.cz

Chandler je vtipálek, srší vtipem a humor je jeho poznávacím znamením. Vtípky jsou ale i trochu zastírací manévr: maskuje tak svou zranitelnost, která pramení z ne úplně povedeného dětství. Jeho rodiče se totiž rozešli, když byl malý, protože otec se zamiloval do jiného muže. A tak má teď dospělý Chandler tátu, který se věnuje travesty show, a mámu, jež píše erotické novely.

Přestože kromě Přátel hrál Matthew Perry i v dalších relativně úspěšných titulech, třeba ve dvojici komedií Můj soused zabiják, kariéru hodně ohrozil svými závislostmi – na lécích proti bolesti, na alkoholu, amfetaminech. Kvůli nezřízenému životnímu stylu neuvěřitelně přibral, sešel a měl i vážné zdravotní problémy. V průběhu let několikrát podstoupil odvykací léčbu a zdá se, že se ze všeho dostal.

Jennifer Aniston (54)

Foto: NBC Television, Steve Granitz/FilmMagic - GettyImages.com

Jennifer Aniston přibývající roky na kráse a sex-appealu nic neubírajíFoto: NBC Television, Steve Granitz/FilmMagic - GettyImages.com

Rachel je tak trochu ztřeštěná, donedávna nesamostatná dívka z bohaté rodiny, která ale nakonec uteče ze svatby a rozhodne se postavit na nohy. A skončí v bytě své dávné kamarádky Monicy.

Přátelé se pro Jennifer Aniston stali průlomem v kariéře. Díky nim se vypracovala na hollywoodskou star a objevila se v mnoha slavných filmech (Marley a já, Až tak moc tě nežere, Šéfové na zabití, Millerovi na tripu…). Svět uchvátila i svým sex-appealem, účesem „na Rachel“, oblibou v nenošení podprsenky… A když žila s Bradem Pittem, platili za dokonalý pár.

Od jejich rozvodu v roce 2005 měla několik vztahů, ten nejvážnější byl s hercem, scenáristou a režisérem Justinem Therouxem, s nímž randila od roku 2011, v roce 2015 se vzali a o tři léta později se rozešli. Roky se spekulovalo, proč herečka nemá děti. Zlé jazyky tvrdily, že kvůli kariéře a že i to byl důvod, proč ji Brad Pitt opustil. Přednedávnem ale herečka o tomto citlivém tématu promluvila a svěřila se, že děti chtěla, ale kvůli zdravotním problémům je mít nemohla.

Matt LeBlanc (56)

Foto: Profimedia.cz, Photo by Momodu Mansaray - GettyImages.com

Herec Matt LeBlanc si v životě prošel řadou trápení, ale milý úsměv mu z tváře nezmizelFoto: Profimedia.cz, Photo by Momodu Mansaray - GettyImages.com

Joey je hezoun, který se touží stát hercem, ale moc se mu nedaří. Je milovník žen a flirt je pro něj životně důležitý stejně jako třeba dýchání. Může působit trochu jednoduše, hloupě a naivně, ale to všechno vynahrazuje dobrým srdcem a schopností si s ničím příliš nelámat hlavu a hledat i na špatných věcech pozitiva.

Reálným životem ale Matt LeBlanc tak bezstarostně neproplouval. Po Přátelích natáčel ještě seriál Joey, ale pak už zásadní role nezískal. A hroutit se mu začal i soukromý život: jeho dnes devatenáctileté dceři v raném dětství lékaři diagnostikovali vážné onemocnění mozku a prognózy nebyly moc dobré. Herec ztratil zájem o vše, upadal do depresí. Jeho holčička nakonec nemoc porazila a dnes je z ní krásná zdravá dívka, ale stres neustálo hercovo manželství. S matkou své dcery se rozvedl v roce 2006. Od té doby se samozřejmě nějaké ženy po jeho boku objevovaly, ale s žádnou mu to nevyšlo.

Přátelé jsou seriálová klasika, ale stejně tak i další příběhy na pokračování. Jak se změnily hlavní hvězdy seriálů Beverly Hills 90210, Prolhané krásky nebo Super drbna?

Načítám