Hlavní obsah

Nejžádanější kabelky současnosti: Jeden plat vám na ně stačit nebude!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Stačí říct Hourglass, Capucines nebo Cleo a módní nadšenkyně budou vědět, o čem je řeč. Pod těmito názvy se schovávají nejpopulárnější luxusní kabelky současnosti. Ano, na některé nebudou stačit ani dva průměrné platy, ale uznejte: Nedívá se na ně dobře?

Článek

Některé kabelky fungují skoro jako magnet! Podívejte se na nejslavnější a nejoblíbenější kousky z módních domů, které právě teď nosí na rukou influencerky a celebrity. A také ženy, jež se kvůli luxusní kabelce klidně i uskromní, jen aby ji měly.

Balenciaga Hourglass

Snadno rozpoznatelná, v liniích strohá, ale přesto zábavná. Demna Gvasalia (41), kreativní ředitel slavné španělské značky, představil světu kabelku Hourglass v podzimní kolekci roku 2019 a její popularita stále roste. Model si zahrál i v novém Sexu ve městě a rozšířil tak módní sbírku Carrie Bradshaw. A je k dostání v nejrůznějších provedeních – od výrazných barev až po metalické povrchy, denim nebo kamínky.

Foto: Profimedia.cz

Mezi nejstylovější kabelky současnosti rozhodně patří Hourglass od Balenciagy. Nejmenší verze začíná na 25 000, varianta s kamínky ale vyjde až na 140 000 KčFoto: Profimedia.cz

Fendi Fendigraphy

Italská luxusní značka už několikrát dokázala, že kabelky dělat umí. Potenciál stát se ikonou rozhodně má i model z letošní jarní kolekce, který navrhl Kim Jones (48). Kabelku ve tvaru půlměsíce s písmeny vespod dnes nosí spousta hvězd a Fendigraphy zažívá doslova hype. Kromě kabelky do podpaží je v kurzu i mikrovarianta na zápěstí.

Foto: Profimedia.cz

Půlměsícová Fendigraphy je nováček, který se okamžitě ujal. Její pořizovací cena přesahuje 60 000 KčFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Malé kabelky jsou dnes nesmírně populární. Značka Fendi přišla s vtipnou mikroverzí na zápěstí, kterou s oblibou nosí i zpěvačka Rita Ora (31). Pořídit se dá od 25 000 KčFoto: Profimedia.cz

Louis Vuitton Capucines

Vyhlášený francouzský módní dům je na kabelky expert. Mezi jeho kultovní modely nepatří jen Speedy, Alma nebo nikdy plná Neverfull, ale i kabelka Capucines. Jméno získala podle ulice v Paříži, kde byl v roce 1854 otevřen první obchod značky. Poprvé se představila v rámci podzimní kolekce v roce 2013, mezi módními ikonami je stále velmi populární a prodává se v nejrůznějších variantách.

Foto: Profimedia.cz

Model z roku 2013 patří k nejpopulárnějším designérským kabelkám. Za značku Louis Vuitton si ale také pořádně připlatíte: velikost mini začíná na 145 000, větší verze stojí v průměru o 30 000 Kč víceFoto: Profimedia.cz

Gucci Jackie 1961

Stejně jako většina designérů se i italský návrhář Alessandro Michele (48) rád obrací k minulosti. V roce 2020 vdechl nový život modelu Jackie 1961. Tato kabelka vznikla v 50. letech pod názvem Constance a mezi jejími obdivovatelkami byla i módní ikona Jacqueline Kennedy (†64). Pořídila si ji rovnou v šesti exemplářích a značka pak kabelku na její počest přejmenovala. Cifra 1961 odkazuje na rok, kdy se Kennedyovi stali prvním párem USA.

Foto: Profimedia.cz

Z kabelky, narozené v padesátých letech, je momentálně hit. Model Jackie 1961 se prodává od 55 000 Kč Foto: Profimedia.cz

Valentino Garavani Locò 

Vypadá, jako by vypadl z 90. let, model Locò je ale ve skutečnosti z letošní resort kolekce italské módní značky. Návrhář Pierpaolo Piccioli (54) se evidentně perfektně trefil do toho, co dnes ženy chtějí, a podlouhlá kabelka, která je k dostání i ve výrazných barvách, jde skvěle na odbyt. Její výhodou je, že se dá s pomocí řetízků měnit: může se nosit v ruce, přes rameno či přes tělo a po odepnutí popruhů jako psaníčko.

Foto: Profimedia.cz

Novou kabelku Valentino si zamilovala i módní influencerka Caroline Daur (27). Locò stojí 47 000 KčFoto: Profimedia.cz

Prada Cleo

I v případě modelu Cleo se návrháři ponořili do archivu: je reinterpretací kabelky, která byla populární v 90. letech. A stojí za ní hned dva velcí návrháři – Miuccia Prada (73) a Raf Simons (54), který je známý svou láskou k minimalismu. Kabelka byla představena v loňské jarní kolekci a od té doby si užívá status super módního doplňku. Navazuje na minulé trendy, její tvar je ovšem velmi moderní a rozhodně má potenciál obstát i v nadcházejících letech nebo rovnou dekádách.

Foto: Profimedia.cz

Prada skóruje se svým loňským modelem Cleo. Kabelka stojí podle typu kolem 60 000 KčFoto: Profimedia.cz

Reklama