Hlavní obsah

Kynuté s vanilkovou omáčkou

Hodnocení:
(2)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Chcete svým domácím ovocným knedlíkům přidat přídomek exkluzivní? Žádný problém! Připravili jsme pro vás kynuté knedlíky s vanilkovou omáčkou. V čem jsou jiné: Snadná vanilková omáčka šťavnaté švestky skvěle doplní.

Ingredience pro:
4 porce
Na těsto
  • 500 g hrubé mouky
  • 10 g droždí
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 2 lžičky cukru
  • 12 švestek
  • hladká mouka
  • rozpuštěné máslo
Na omáčku
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 600 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 20 g másla
Článek

Postup

Krok 1: V části vlažného mléka rozmíchejte cukr a rozdrobte do něj kvasnice. Do mísy mezitím odměřte mouku, vejce, zbytek mléka a špetku soli. Po chvíli doplňte vyběhlý kvásek a rukama vypracujte pevné těsto. Zasypte ho hladkou moukou, přikryjte utěrkou a nechte půl hodiny kynout.

Krok 2: Poté těsto na pomoučněném vále rozválejte na plát vysoký asi 5 mm. Rádýlkem ho rozdělte na čtverce o straně asi 6 cm a do středu každého položte vypeckovanou švestku. Knedlíky zabalte, zahlaďte a nechte ještě asi 10 minut kynout.

Krok 3: Poté je vhoďte do vroucí osolené vody a vařte je 8–10 minut. Když je hotovo, přendejte je do mísy, propíchejte vidličkou a zalejte máslem.

Krok 4: Pak už stačí jen připravit omáčku: Do kastrůlku nalijte mléko, rozmíchejte v něm pudink i veškerý cukr a směs přiveďte k varu. Když ji stáhnete z plotny, rozpusťte v ní máslo a je to. Knedlíky podávejte přelité vanilkovou omáčkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.