Hlavní obsah
3,4
(12)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Marně si lámete hlavu, jak zatočit s letošní bohatou úrodou cuket? Připravte z nich lahodnou polévku s kari a skvěle si pochutnáte!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks cukety
  • 3 ks brambor
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička kari koření
  • 100 g slaniny
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžíce polévkového koření
Článek

Postup

01.

Omytou půlku jedné z cuket nakrájejte na tenké plátky a spolu s kostičkami slaniny je opečte v hlubší pánvi. Po deseti minutách z pánve slaninu a cuketu vyndejte, přidejte trochu tuku a zpěňte nahrubo pokrájenou cibulku. Přidejte na plátky pokrájený česnek, zaprašte troškou kari a jen krátce smažte.

02.

Pak přichází do hry zelenina. Brambory oloupejte, cukety omyjte a nakrájejte na kostky, které dejte krátce opéct na pánev. Zalijte zeleninovým vývarem a vařte asi 20 minut doměkka. Ručním mixérem pak polévku rozmělněte, dochuťte solí, pepřem, případně chilli papričkou a podávejte. Nezapomeňte do každého talíře přidat opečenou cuketu a slaninu!

Zachutnalo vám? V tom případě musíte vyzkoušet i pikantní cuketový krém.

Reklama

Související témata:

Načítám