Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Na gril patří nejen maso, ale i ryby. A kapr by neměl na našem talíři chybět celoročně, jednou v roce na Vánoce je to opravdu málo! Co to takhle spojit a udělat si kapra na grilu?

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 2 ks cibule
  • 2 ks červené papriky
  • 5 lžic tatarské omáčky
    3
    10
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 5 plátků másla
    7
  • 5 ks filetu z kapra
    4
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kapří porce osolte, opepřete, okořeňte bazalkou a oreganem a pokapejte citronovou šťávou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Papriku zbavte jadérek a nakrájejte na proužky. Vždy na čtverec alobalu dejte plátek másla a jednu kapří porci, kterou potřete tatarskou omáčkou a posypte trochou cibule a papriky. Alobal zabalte jako balíček a dáme na naolejovaný rošt. Maso grilujte doměkka, ozdobte petrželkou a podávejte s opečeným bramborem.

Načítám