Hlavní obsah
Foto: Foxxy63, Shutterstock.com

Foto: Foxxy63, Shutterstock.com

Langoše jako sladká tečka? Proč ne, přijdou vám k chuti podobně jako české koblihy nebo lívance.

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dávku
Langoše
  • 3 ks vejce
  • 1 dl oleje
  • 1 kg hladké mouky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 hrnky mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1 špetka soli
K podávání
  • 3 lžíce marmelády
  • 3 lžíce povidel
  • 200 g tvrdého tvarohu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 kelímek zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypte mouku, přidejte zakysanou smetanu, mléko, rozdrobené droždí, vejce a špetku soli a vypracujte vláčné nelepivé těsto. Je-li třeba, přidejte více mléka. Rozdělte je na tři díly a uložte v mikrotenovém sáčku na 24 hodin do ledničky. 

02.

Potom podle potřeby oddělujte kousky, těsto roztáhněte na požadovaný tvar a na rozpáleném oleji usmažte dozlatova. 

03.

Hotové potřete podle chuti džemem či povidly, posypte nastrouhaným tvarohem, cukrem, ozdobte zakysanou smetanou nebo šlehačkou apod. 

Tip: Můžeme připravit i slanou variantu – usmažené langoše potřete kečupem a česnekem utřeným s troškou oleje a posypte strouhaným tvrdým sýrem.

Načítám