Hlavní obsah

Lechtivé snímky i bouřlivý rozvod: Kim Basinger je 65!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Ve snímku „Devět a půl týdne“ (1986) dokázala vytvořit pořádné erotické dusno. Herečka a bývalá modelka Kim Basinger vypadá dobře i v petašedesáti. Proč sekla s kariérou modelky, a co musela udělat, aby konečně prorazila u filmu?

Článek

Když se rozdělovala krása, příroda byla ke Kim Basinger nebývale štědrá. Vybavila ji sexy nohama, dokonalými mírami, dlouhými blond vlasy a nevinným pohledem, který dostává muže do kolen dodnes.

Lechtivých scén se nebojí

Modeling byl tedy pro Kim jasnou volbou. Vítězství v několika soutěžích krásy jí otevřelo dveře do světa módy, ve kterém byla velmi úspěšná. Přesto se ho ve třiadvaceti letech rozhodla opustit, nenaplňoval ji, a navíc ji zlákalo herectví.

Zprvu se objevovala jen v menších rolích v televizních seriálech. Více pozornosti se jí dostalo poté, co v roce 1983 nafotila svůdné snímky pro časopis „Playboy“. Její herecká kariéra se konečně pořádně rozjela a Basinger tak přišla o pověst sladkého a plachého andílka.

Foto: Profimedia.cz

Štíhlou postavu si Kim udržuje i v 65 letechFoto: Profimedia.cz

Prorazila snímkem „Nikdy neříkej nikdy“ (1983), v němž si zahrála Bond girl po boku Seana Conneryho (88). Že není žádná stydlivka, dokázala také ve filmu „Devět a půl týdne“ (1986). V něm strávila snad víc času nahá než oblečená a oddávala se erotickým hrátkám se svým hereckým kolegou, kterým byl Mickey Rourke (66).

Že nemá jen pěknou vizáž, dokázala herečka v roce 1997. Za roli prostitutky ve filmu „L. A. - Přísně tajné“ (1997) získala zlatou sošku Oscara. Basinger filmu přinesla i osobní oběť. Stálo ji to blond hřívu. V rámci natáčení jí totiž tolikrát odbarvovali na platinovou, že jí začaly padat vlasy. Jediným řešením bylo výrazné zkrácení.

Foto: Profimedia.cz

Stud šel ve filmu „Devět a půl týdne“ stranouFoto: Profimedia.cz

Ani na krok!

Zatímco v Hollywoodu sklízela úspěchy, v soukromém životě to taková hitparáda nebyla. Manželství s uměleckým maskérem skončilo po osmi letech. U Kim se také v osmdesátých letech vyvinula agorafobie, tedy úzkostná porucha, která jí nějakou dobu neumožňovala opustit domov, respektive zónu, v níž se cítila v bezpečí.

Ani druhé manželství s hercem Alecem Baldwinem (60) nevyšlo a jeho závěr, jak už to u herců se smyslem pro drama bývá, byl pořádně divoký. A přitom to ze začátku byla taková romance! A to doslova, Basinger a Baldwin se totiž dali dohromady při natáčení romantické komedie „Muž na ženění“ (1991). O dva roky později se vzali a za další dva roky se jim narodila dcera Ireland (23). Kim bylo v té době už 42 let.

Foto: Profimedia.cz

S Alecem Baldwinem tvořili hezký pár, ale nevyšlo jim toFoto: Profimedia.cz

Konec filmové lásky

Důvodem k rozvodu, který byl dokončen v roce 2002, byla podle herečky změna Baldwinova chování. Začal pít, flámovat a k manželce a dceři se choval agresivně.

Konec manželství byl hodně medializován, zejména kvůli dohadům o dceru. Ty se vlekly ještě dlouho po rozvodu. Herec si ovšem nakonec vydobyl své právo podílet se na výchově. Dnes Basinger tvrdí, že všechno zlé už je zapomenuto a s bývalým manželem jsou prý v pohodě.

Její velkou láskou jsou zvířata, za jejichž práva bojuje. Proto je odmítá jíst a už dlouhá léta je vegetariánkou. Spekuluje se také o její zálibě v estetických zákrocích (vypadá až podezřele dobře), ale to je v Hollywoodu normální.

Foto: Profimedia.cz

V boji za zvířecí práva je Kim velmi aktivníFoto: Profimedia.cz

Viděli jste některý film s Kim Basinger?

Reklama

Načítám