Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Křupavé listy salátu se sýrovým dresinkem promíchejte těsně před podáváním nebo si je do něj rovnou namáčejte.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hlávka ledového salátu
  • 100 g sýru s modrou plísní
    7
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
    7
  • 1/2 lžičky balzamikového octa
    12
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte dresink. Nivu nastrouhejte najemno a dobře promíchejte se zakysanou smetanou a balsamikem. Dle chuti opepřete. 

02.

Ledový salát nakrájejte na čtvrtiny nebo osminy a rozdělte na talířky. Přelijte dresinkem a posypte nasekanou petrželkou.

Související témata:

Načítám