Hlavní obsah

Módní lekce: Naučte se nosit legíny

Foto: Thinkstock

Legíny vás zahřejí víc než punčocháčeFoto: Thinkstock

Reklama

Legíny letí už několikátou sezonu, ale nikdy nebyly k vidění tolik, jako právě letos. Jestli i vy ještě váháte, zda do nich jít nebo ne, osmělte se a alespoň je zkuste. Řekneme vám, k čemu se nejvíc hodí! A propos, víte co znamená jeggings?

Článek

Legíny jsou ohromně praktické. Skvěle vám poslouží v případě, kdy nejste se svýma nohama úplně spokojená. Zakryjí žilky, celulitidu, a když si zvolíte ty v tmavé barvě, ještě vás zeštíhlí. Umožní vám nosit oblečení, které jste musela jindy po létě schovávat. Můžete si tak znovu obléci krátkou sukni, delší tuniku nebo mini šaty. Na rozdíl od silonových punčoch jsou i ohromně pohodlné a příjemně zahřejí, když je třeba.

Se svršky v prodloužené délce

Lehká tunika, trendy prodloužené svetry nebo maxi trička – s tímhle vším můžete legíny zkombinovat. „Legíny vypadají výborně k tunikám různých délek, které mohou suplovat i šaty. Také halenka s větším objemem vytváří k legínám pěkný kontrast. Na štíhlé postavě vynikne upnutá, například kožená bundička, doplněná legínami v přírodních barvách nebo s džínovým potiskem,“ vyjmenovává stylistka Lenka Pavlů." A co bude největším hitem podzimu? Legíny, které se dají nosit místo kalhot.

Foto: fashion.onblog.at

K jednoduchému modelu volte výrazné doplňkyFoto: fashion.onblog.at

Sukně nebo šaty

Chystáte se na nějakou společenskou akci? Legíny si můžete vzít i k šatům. Krásně vypadají například jednoduché černé, zakončené krajkovým lemem nebo legíny zdobené. Na denní nošení jsou ideální volnější vzdušné šaty nebo sukně. Pozor si dejte jen na jejich délku. Pokud byste měla šaty delší, než po kolena, opticky by se vám zkrátily nohy. S legínami vypadají nejlépe kratší délky. Přepásat se můžete širším páskem – máte-li štíhlý pas, umístěte ho právě do těchto míst. Jinak ho můžete nechat i na bocích.

Kraťasy i na podzim

Ráda byste si vzala oblíbené kraťasy, ale venku už nebude zrovna nejtepleji? Legíny si můžete vzít i pod kraťasy nebo případně pod capri kalhoty. Jste-li konzervativnější, slaďte kraťasy s barvou legín. Váš model tak nebude tolik nápadný. Oblečení v jednom tónu navíc prospívá ženám, které do výšky příliš nenarostly.

Foto: catwalkqueen.com

K romantickým šatům vypadají hezky i květované legínyFoto: catwalkqueen.com

Legíny místo kalhot pro odvážné

Legíny se stále více podobají úzkým kalhotám a tak kolikrát těžko odhadnete, co máte vůbec před sebou. Na nošení legín místo kalhot si ale dejte pozor. Mohla byste vyvolat dojem, že jste si doma něco zapomněla. V případě, kdy si berete jen legíny a nemáte delší tuniku, která by vám sahala alespoň pod zadek, dbejte na to, aby byly legíny co nejpodobnější kalhotám (dělají se i kožené verze) nebo džínům a měly například vzadu kapsičky. Říká se jim také jeggings – kombinace slov jeans a leggings.

Nebojte se barev ani vzorů

Legíny jsou k dostání snad ve všech možných provedeních. Vybrat si tak můžete jak barevné, tak i vzorované. Když výrazné legíny dobře zkombinujete, nemusíte se bát toho, že byste vypadala jako od cirkusu. Pokud zvolíte nějaký barevný nebo vzorovaný kousek, zvolte už jen jednobarevný, decentní svršek.

Co k legínám obout?

Boty na podpatku dokážou krásně prodloužit nohy, ale pozor na to, které typy vybíráte. Lodičky se k tomuto stylu příliš nehodí. Krásně vypadají například kotníčkové boty na podpatku. Slušet vám to bude ale i v pohodlných balerínách. S těmi zdobenými si můžete vyšlápnout kamkoli.

Legíny už dávno nejsou jen pro -náctileté, porozhlédněte se po nich i vy. Možná že vás tato móda příjemně překvapí.

Reklama

Související témata:

Načítám