Hlavní obsah

Leona: Cvičila půl hodiny denně a shodila 14 kilo!

Foto: Jakub Jurdič

Jednoho dne si Leona řekla DOST! a začala hubnout. Silná vůle se jí opravdu vyplatilaFoto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leona nikdy neměla výstavní ploché břicho. Jednoho dne se ale rozhodla, že to zkusí změnit. Pustila se do cvičení a změny jídelníčku. A výsledek? O 14 kilo lehčí, ale i bez původní pneumatiky v pase!

Článek

Čtenářka Leona o sobě říká: „Vždy jsem měla místo plochého břicha něco, co mi přebývalo.“ Do svých přibližně 20 let to neřešila a říkala si, že na nějaké diety a hubnutí má spoustu času. „Jenomže potom nastal přechod na vysokou školu, já čím dál tím více seděla u počítače se sladkými nápoji a tabulkami čokolád,“ vypráví dnes čtyřiadvacetiletá Leona.

V té době nijak nesportovala, když nepočítá dobíhání tramvaje, které se tehdy výkonem rovnalo uběhnutí maratonu. „Když jsem se ale jednou nevešla do oblečení, co jsem si chtěla koupit, a navíc jsem stála u výkladní skříně a viděla svůj odraz, řekla jsem si – a dost!“ popisuje čtenářka.

Kniha a video pomohly

Proto se rozhodla postavu změnit, a to metodou „zdravě jíst a k tomu cvičit". Vzala si na pomoc dvě odbornice: Antonii Mačingovou a její knihu Zhubněte jednou provždy. „A také jsem vsadila na Jillian Michaels, americkou trenérku a její cvičení 30 Day Shred,“ prozrazuje svoje zbraně. Jak vypadá toto cvičení, jsme pro vás popisovali v článku Světový hit, co vám změní tělo za 30 dní.

Foto: archiv čtenářky

Obří Leona s obří želvou. Jak příznačné... Ale nic nemusí trvat věčně!Foto: archiv čtenářky

Foto: archiv čtenářky

Chce to dvě prosté věci: jíst chytře a hýbat seFoto: archiv čtenářky

Jedla víc, než byla zvyklá

Pochopitelně první dny nebyly snadné. Při pohledu na váhu a číslo 80 kilo při výšce 164 centimetrů ale nebylo zbytí. Hladovka nebo kručení v žaludku? Ani náhodou!

„Naopak jsem se musela přemáhat, abych snědla vše, co jsem si podle návodu měla navařit. Navíc zelenina mi nikdy moc nechutnala, a tady jí najednou bylo hodně,“ popisuje Leona. Stejně tak vždy večer nastupovala před obrazovku počítače, aby uskákala první úroveň cvičení americké trenérky. „Když jsem ale po prvním týdnu viděla čtyři kila dole a k tomu i centimetry přes pas, boky i břicho, pokračovala jsem s nadšením dál,“ líčí čtenářka.

Foto: Jakub Jurdič

Leoně to dnes sluší. Ale ještě není u konce se svými plány!Foto: Jakub Jurdič

Nadšení jí pomohlo pokračovat

Téměř vzápětí si přidala ke svému každodennímu cvičení ještě rotační disk. A výsledky za první měsíc? Šest kilo pryč a po sedmi centimetrech méně všude kromě hrudníku. „Ten mi nějakým záhadným způsobem zůstal doteď,“ usmívá se Leona. „Mé tělo se pročistilo, a hlavně se ale zlepšila fyzička a dokázala jsem bez problému zapnout korzet k šatům, který jsem si na počátku hubnutí koupila a který mi tehdy nebyl,“ s radostí popisuje studentka germanistiky a tlumočnictví.

Foto: Jakub Jurdič

Vidíte, jak může člověk omládnout i v obličeji? Jen shodit nějaká kila!Foto: Jakub Jurdič

Nic neobvyklého, přesto s účinky

Princip jejího hubnutí? Stará známá věc: pětkrát denně zdravá jídla, ráno nejbohatší, večer nejméně kalorické. A v tom Leona pokračovala poctivě dál. „Samozřejmě, že vás občas přepadne chuť si dát něco nezdravého nebo hodně sladkého, ale bylo by mi líto zahodit tu dřinu,“ odpovídá na otázku, jak zvládala krize. Dnes, po necelém roce, má totiž Leona celkově dole 14 kilo. „Můj cíl je stále pevné břicho, což bez pohybu a cvičení nejde. Proto jsem disciplinovaná a každý den si 25 minut podle Jillian odcvičím, někdy i dvakrát denně,“ doplňuje.

Foto: Jakub Jurdič

Leona si zaslouží uznání. Její disciplína je obdivuhodnáFoto: Jakub Jurdič

Nemluvte, jednejte

A co by Leona na závěr poradila vám, kteří stále nevíte, jak na to? „Chtěla bych všem vzkázat, že je potřeba se rozhodnout a jít do toho hned. Ne zítra nebo za týden, jinak totiž nezačnete nikdy,“ doplňuje s tím, že i všechny nezdravé potraviny se dají nahradit. A najít cvičení, které vás bude bavit, také není problém.

Co vy na to?

Načítám