Hlavní obsah

Okoukejte sexy styl cizinek 3

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nechte se inspirovat cizinkamiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

3. díl - Napříč kontinenty se životní podmínky žen hodně různí. Historie, geografie i přírodní zázemí jim připravilo odlišné startovní čáry. Tentokrát se podíváme, jak nás obohatí Mexičanky a Rusky.

Článek

V Mexiku se ženy neparádí

Nádherná příroda a celý rok krásné počasí, to se to žije! Mexičanky, narozdíl od Američanek, se neřídí podle celebrit a nesnaží se jim podobat. Místo na filmové hvězdy, spoléhají na tradiční recepty svých matek. Třeba pleťové masky si dopřávají z avokáda a bláta, které jim pročistí póry. Nakrucování před zrcadlem se tady čas nevěnuje. Mnoho Mexičanek nepoužívá ani řasenku a rtěnku, chtějí vypadat přirozeně zdravě, takže i jejich „kolínská" je vlastně voda obohacená vitaminy.

Sport jako vrozená potřeba

Zdravý životní styl sem tak trošku zavál z Ameriky, ale vzhledem ke zdejším podmínkám je tu daleko přirozenější. Ženy považují za normální v průměru čtyřikrát týdně cvičit, národním sportem je tenis, golf a plavání. Nikdo jim to nemusí předepisovat, přeci jen je v nich ještě kousek indiánské krve.

Kuchyně: Co letělo kolem

Mexická kuchyně v českých restauracích je plná exotických pokrmů. V její středoamerické domovině se ale vyvařování nevěnuje tolik času. Jí se tam hodně čerstvého masa a zeleniny. U nás módní tacos, enchiladas... s tím si Mexičanky dají práci maximálně na sváteční stůl. Vždyť kromě kvanta ovoce, zeleniny, obilovin a kukuřice, se jim přímo za humny popásají ovce, kozy a pobíhá drůbež. Příroda dala ženám v Mexiku dobré podmínky a ony je využívají.

Co z toho plyne pro nás, sužované mrazy a smogem? Měly bychom si vážit přírodních zdrojů, které tu, při trošce snahy, najdeme.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Mexičanky spoléhají na svou přirozenou krásuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Rusky preferují zimní sporty

Rozlehlá země s velkými teplotními rozdíly naučila ženy vycházet s málem. Americký model fitness center tu byl léta zamlčený, a tak si našly Rusky svůj způsob, jak se zdravě vysportovat. Tělocvik, a to není ve všech zemích běžné, je tu povinný od základní školy. I proto tu byl vždy dostatek sportovních talentů podchycených v raném věku. Gymnastika, plavání, všechny druhy lyžování a bruslení přinesly Rusku nejen medaile, ale i zdravé a krásou proslulé ženy.

Nastěnka s červenými líčky

Politická minulost Ruska ženy nerozmazlovala. Voňavky či prostředky na líčení byly tak nedostupné nebo nekvalitní, že se ruská žena naučila: udělej si sama. Jahody, brusinky, květy jasmínu či růží... přírodní zdroje tu podtrhávaly vyhlášenou krásu Rusek. I když dnes už je na trhu světová kosmetika, zůstávají u tradic svých babiček.

Není nad boršč!

V oblastech, kam teplo zabloudí jen občas, se zdraví udržovalo díky základním zdejším surovinám: zelí, červené řepě a rybám. Z toho vychází národní kuchyně dodnes, ačkoli na trhu už je k dostání bohatý sortiment, tenhle zdravý základ zůstává a očividně Ruskám sluší. Co my s tím? Nepodceňujme domácí zdroje a tradice. Z čeho byly krásné, zdravé a odolné naše babičky, to bude slušet i nám!

A co nás čeká v díle příštím? Prozradíme vám něco z exotiky dalekého Trinidadu a poučíme se v Číně.

Reklama

Související témata:

Načítám