Hlavní obsah

Letní móda: Stylově i s konfekční velikostí 46!

Foto: Marie Bartošová

Letní módou tentokrát potěšíme dámy s větší konfekční velikostíFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věčná hra na schovávanou. I tak by se dal vystihnout přístup většiny silnějších žen k módě. Naše stylingy vám sice neodmažou deset kilo, ale budou vám setsakramentsky slušet! Jako modelce Viki.

Článek

Seznamte se s Viki Prokopovou, modelkou, která spadá do kategorie plus size. Právě ona je živým důkazem toho, že i s větší konfekční velikostí můžete vypadat skvěle. Ano, na cedulce má číslo 46-48, ale pěkně na sobě maká. Aby se mohla chlubit pevnou postavou, nechává se pravidelně drtit od trenérky. Každá z nás nemá předpoklady pro to, mít padesát kilo i s postelí. Většina se ale může udržovat v kondici. A skvěle se oblékat.

Nebudeme zastírat, sehnat módní oblečení ve větší velikosti není legrace. Rozhodně to ale není nemožné. Vyzbrojte se trpělivostí, vyrazte vstříc nelichotivým zrcadlům v kabinkách a zapomeňte na to, že smíte jen černou. Tabu je jen nepadnoucí oblečení, které by vašim křivkám nelichotilo nebo je příliš obepínalo.

Zapomeňte na kamuflování za každou cenu a klidně vklouzněte do barevných šatů. Ty vám sice opticky neuberou na kilech, ale ve finále v nich budete zářit více než v černém oblečku neurčitého tvaru. Inspirovat se můžete následujícími outfity.

MAXImálně stylové

Kousek, který by neměl chybět v žádném, nejen plus size, šatníku. Sáhnete-li po příjemně splývavém materiálu, máte vyhráno. Pozor, důležitý je v tomto případě pas, který byste měly zdůraznit. Stačí pásek, který nebudete nijak surově utahovat – jde jen o optické rozbití postavy. A nezapomínejte, čím jednodušší šaty zvolíte, tím více si můžete vyhrát s doplňky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: maxi šaty včetně pásku (Marks & Spencer, 3899 Kč), náramek (Lindex – široký 399 Kč, sada za 99 Kč), boty (Aldo, 1099 Kč)Foto: Marie Bartošová

V šortkách

Šortky – ano nebo ne? Máte-li stejně pevné nohy jako Viki (o důvod navíc, proč chodit cvičit :-) a jde-li zároveň o vaši nejštíhlejší partii, směle do nich. Samozřejmě by nemělo jít o příliš krátkou verzi. A pozor, žádné tílko se špagetovými ramínky. Lehká košile bez rukávů vám bude sedět mnohem lépe.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: košile (Marks & Spencer, 799 Kč), kraťasy (Marks & Spencer, 599 Kč), boty (Mohito, 549 Kč), náušnice (Lindex, 149 Kč/2 páry)Foto: Marie Bartošová

Sázka na trendy

Trochu riskantní, ale o to efektnější je zapojení trendy kousků. S dobrým střihem můžete vklouznout i do obávané proužkované sukně. Odvážnou volbou je peplum top, který vytvoří siluetu přesýpacích hodin, zkusit můžete i lehkou, květinovou bundičku. Troufnete si?

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (KappAhl, 499 Kč), náhrdelník (Lindex, 399 Kč), top (KappAhl, 499 Kč), bunda (KappAhl, 899 Kč), boty (Reserved, 449 Kč), náušnice (Lindex, 149 Kč/2 páry)Foto: Marie Bartošová

Pohodlné „pyžamko“

Nevynechali jsme ani aktuální pyžamkové kalhoty, které můžete milovat (pokud jste si je někdy oblékly), nebo nenávidět. Nebudeme vám tvrdit, že je to ten nejsvůdnější kus oblečení, na letní procházku městem jsou ale podobné kalhoty ideální.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (F&F, 349 Kč), top (F&F, 449 Kč), klobouk (Lindex, 599 Kč), boty (Zara, 599 Kč), náhrdelník (Lindex, 399 Kč), prsten (Lindex, 129 Kč), kabelka (čtenářky vlastní)Foto: Marie Bartošová

Šaty jako nejlepší přítel

Čím byste se měly doslova zásobovat, jsou vzdušné šaty s mírně projmutým pasem a širšími ramínky. S podobným střihem nikdy nešlápnete vedle. Křivkám zkrátka sluší šaty, a pokud máte štíhlé nohy, směle si pořiďte i ty krátké. Klíčový je také materiál, který by neměl nelichotivě obepínat. Čím lehčí látka, tím lépe.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (F&F, 649 Kč), boty (Aldo, info o ceně v obchodě), náramek (Lindex, 399 Kč), náušnice (Lindex, 99 Kč), prsten (Lindex, 199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Bojujete s přebytečnými kily? Napište nám, jak zápasíte s výběrem oblečení! Je pro vás prioritou kamufláž, nebo styl?

Reklama

Načítám