Hlavní obsah

Letní tuniky do 800 Kč: K vodě i do města

Foto: Takko

Bez lehké tuniky se v létě neobejdete, zvláště u vodyFoto: Takko

Reklama

Dalším módním kouskem, bez kterého se v létě neobejdete, je tunika. Patří totiž ke stálicím dámského šatníku, které jsou v horkých měsících velmi oblíbené pro svůj pohodlný střih, často lehký a vzdušný materiál i univerzálnost v kombinování outfitů. A to je i důvod, proč si rozhodně s jedním kouskem nevystačíte. Nenechte si ujít náš dnešní výběr nej tunik do 800 Kč.

Článek

Tuniky zažívají v těchto měsících svůj každoroční boom. Nosí se vždy volně přes kalhoty či kraťasy nebo je ženy rády oblékají přes plavky u moře. Dokážou totiž svým volnějším střihem zakrýt nejeden špíček či drobný nedostatek vaší postavy a mohou zároveň působit velice žensky a romanticky. Jejich délka sahá většinou přes boky, ale může být až téměř po kolena.

Tip redakce: Kde se u nás tuniky vzaly a odkud pocházejí, si můžete přečíst i v našem článku zde.

A jaké tuniky nabízí letos obchody? Výběr je skutečně obrovský. Pro dámy, které preferují střídmější odstíny, jsou tu jednoduché modely v klasických barvách, jako je černá, béžová či trendy bílá, ale ženy se smyslem pro originalitu mohou volit pestré zářivé potisky i zdobení ve folklórním a etno stylu. Dovoleným pak budou vládnout modely s exotickými motivy.

„V našich obchodech už začalo léto, ke kterému tuniky neodmyslitelně patří. Nabízíme je ve všech možných odstínech, od krémové přes korálovou po růžovou, s potisky i výšivkami. Zejména opálené pleti budou slušet v zářivých odstínech,“ doporučuje Adéla Čiháková z Takko Fashion.

A velký výběr tunik najdete také u značky F „Samozřejmě nabízíme celou škálu barevných variací i v nejrůznějších délkách. Většinou nechybí ani drobný detail například ve formě projmutí v pase, což podtrhne ženskou siluetu,“ říká Helena Krausová.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Takko Fashion 499 Kč, H&M 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 379 Kč, Halens 449 KčFoto: archiv firem

K vodě přes plavky

Nerady se u moře promenádujete jen tak v plavkách? Nebo si z pláže chcete odskočit do místní restaurace, kde se nehodí, abyste seděly „polonahé“? Nejlépe uděláte, když si pořídíte právě lehoučkou tuniku, ideálně z čisté bavlny nebo šifonu, nabíranou pod prsy. Jednoduše ji přehodíte přes plavky, a budete vypadat stylově.

V takovýchto situacích se nemusíte bát ani rafinovaných transparentních materiálů, které se právě pro tuto příležitost skvěle hodí. Navíc tak mužům nedáte na odiv hned vše, ale necháte pouze vytušit vaše božské křivky. Jen pozor na ostré sluníčko, které opaluje i přes tyto choulostivé látky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 499 Kč, Takko Fashion 479 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 389 Kč, Lindex 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 399 Kč, Takko Fashion 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 400 Kč, Charles Vögele 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 389 Kč, Lindex 399 KčFoto: archiv firem

Do města s kraťasy

Hoďte na sebe džínové kraťasy či capri kalhoty, tuniku a žabky, a ležérní styl vám zaručí, že se po celý den budete cítit pohodlně. Pokud vyrazíte na celodenní běhání po městě už brzo ráno, bude se vám ještě hodit svetřík. Vybrat si můžete klasický propínací, delší cardigan, ale letos frčí hlavně kratší délky maximálně do pasu, ze kterých nechte tuniku klidně volně vyčuhovat.

Celý outfit můžete ještě vyšperkovat letním šátkem nebo květinou vetknutou do vlasů. Na dovolené pak nezapomeňte na stylové doplňky, jakými jsou klobouk s širokou krempou i v kovbojském stylu a bižuterie z peříček.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Takko Fashion 499 Kč, Pull&Bear 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Orsay 499 Kč, Lindex 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Takko Fashion 499 Kč, Charles Vögele 499 KčFoto: archiv firem

Na party se slimkami

Chystáte se na diskotéku, večírek s přáteli nebo dámskou jízdu? Věřte, že i v tom případě bude nejlepší volbou lehká tunika. Budete v ní vypadat sexy, a navíc vám v ní nebude takové horko. Zvláště pokud zvolíte například tuniku z průsvitného materiálu, bez rukávů nebo na jedno rameno. Pro větší efekt můžete vybraný model přepásat nápadným páskem, který zkrotí jeho rozevlátost a zvýrazní vaši božskou siluetu.

Tuniku kombinujte na večer hlavně s úzkými kalhotami, jako jsou slimky nebo legíny, a podtrhněte výsledný outfit lodičkami na vysokém podpatku či platformě. Luxusní kousky si můžete vybrat i v našich článcích: Ozdobte si nohy: Lodičkami! nebo Barevné platformy: Botky pro holky, co míří vysoko!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 599 Kč, svetshopaholiku.cz 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 699 Kč, Debenhams 780 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 549 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 329 Kč, Ann Christine 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 489 Kč, Mango 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 599 Kč, Zara 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 799 Kč, Ann Christine 379 KčFoto: archiv firem

Také nedáte v létě a zvláště na dovolené bez tuniky ani ránu? Pochlubte se, které kousky u vás vedou?

Reklama

Načítám