Hlavní obsah

Líčení 3x jinak krok za krokem

Foto: Mona Martinů

O své tipy se s vámi podělí vizážistka LuckaFoto: Mona Martinů

Reklama

Docházejí vám nápady na nové líčení? Nechte se inspirovat šikovnýma rukama vizážistky Lucky Soumarové! Ta si pro vás připravila tři různé looky, které díky návodnému postupu zvládnete hravě samy! Že jste úplně jiný typ než naše čtenářka Kristýna a stejné odstíny vám zkrátka slušet nebudou? Nevadí. Počítali jsme i s barevnými obměnami.

Článek

Vyzkoušejte si spolu s námi variantu jemného denního make-upu, naučte se, jak vykouzlit barevné stíny jako od „profíka“ a okoukejte Lucčin návod na večerní, kouřové líčení.

Lehké líčení pro vyznavačky přirozenosti

Začínat se má zlehka, vizážistka Lucka se proto pustila nejprve do lehkého, denního líčení. Základem je precizně vypadající pleť, nezapomeňte proto před líčením tvář očistit a natřít hydratačním krémem. Pokud chcete, aby vám líčení opravdu vydrželo, použijte také podkladovou bázi (přečtěte si, co všechno taková báze umí).

Poté můžete přejít k samotnému líčení. Pro co nejlepší výsledek doporučuje vizážistka nanášet make-up štětcem, do pleti ho snadno zapracujete krouživými pohyby: „Se štětcem je výsledek preciznější, a navíc si vystačíte s menším množství make-upu, nedoporučuji naopak houbičky, které ho nasají zbytečně moc.“ Make-up nezapomeňte rozetřít až na hrany čelisti a neměly byste minout ani rty. Rtěnka nebo lesk vám pak bude lépe držet.

Foto: Mona Martinů

Make-up nanášejte nejlépe speciálním štětcemFoto: Mona Martinů

Že má vaše pleť k dokonalosti daleko? Nevadí. Nedostatky hravě skryjete korektorem. Na projasnění tváře rozetřete trochu světlejšího korektoru do středu čela, kolem nosu a doprostřed brady. Pohrát si můžete i s tmavším pudrem, ten má naopak schopnost určité partie potlačit. Pokud nemáte vyloženě suchou pleť, přepudrujte obličej transparentním pudrem a ličte dál.

Foto: Mona Martinů

Světlejší korektor použijte nejen pod oči, vťukejte ho i do středu tvářeFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Na závěr tvář přepudrujte, nejlepší jsou transparentní pudryFoto: Mona Martinů

„Na běžné nošení jsou ideální stíny do hněda, bronzova nebo lehce do oranžova. Výhodou je, že sluší snad každé ženě a oko krásně zvýrazní,“ říká vizážistka Lucka.

Začněte tím, že na celé víčko nanesete světlý neutrální stín. Tmavším stínem potom vymalujte očnicový oblouk (záhyb oka) do takzvaného banánku. Podívejte se na postupovou fotku a tvar si pořádně prohlédněte. Bez něj se neobejde téměř žádné větší líčení. Tmavší stín můžete nanést tenkým štětečkem i pod oko, netáhněte ho ale po celé délce, stačí, když bude zasahovat od vnějšího koutku oka zhruba do poloviny oka. Pak už jen řasenka, a oči jsou nalíčené.

Foto: Mona Martinů

Začněte tím, že celé víčko vymalujete světle hnědým stínemFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Na záhyb oka použijte tmavší stínFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Přidejte řasenku a oči jsou nalíčené!Foto: Mona Martinů

Na řadě je tvářenka. Univerzálním odstínem, který sluší nejvíce dámám, je podle vizážistky broskvová. Podívejte se na naznačený směr, kterým štětec vést. Začínejte v místech kousek nad dolíčky a táhněte směrem nahoru až k uchu. Pokud máte kulatější obličej, více linku zkoste. Na rty použijte rtěnku nebo lesk, na denní nošení jsou ideální jemné, narůžovělé tóny.

Foto: Mona Martinů

Tvářenku táhněte tímto směrem, čím kulatější obličej máte, tím více linku zkosteFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Tohle líčení zvládnete s trochou cviku během chvilkyFoto: Mona Martinů

Když si troufáte na barvy

Cítíte, že byste na očích unesly trochu barvy? Zdokonalte pleť jako v prvním případě a vrhněte se na stíny. Pokud máte stejně jako Kristýna hnědé oči, budou vám slušet teplé odstíny fialové, oranžová, lososová, zelená nebo žlutá. Modroočky by měly vyzkoušet stříbrnou, fialovou, růžovou, šedou nebo hnědou. Majitelky šedých očí mohou přidat ještě modrou. Zelené oči nejlépe zdůrazní fialová, hnědá, šedá nebo černá.

Barvu máte vybranou? Super. Stejně jako v minulém případě začněte její nejsvětlejší verzí, kterou naneste na celé víčko. Pokud používáte stejně jako my výraznější barvu, naneste pod oči větší množství pudru pro případ, že by vám stíny během líčení opadávaly. Až skončíte, jednoduše pudr i spadané stíny „smetete“ velkým štětcem.

Foto: Mona Martinů

Světle fialkový stín naneste na celé víčkoFoto: Mona Martinů

Intenzivnější barvou zase vymalujte tvar banánku, nejtmavší stín naneste pod oko a protáhněte ho i kousek za vnější koutek. Obtáhnout jím můžete také okraje banánku. Vezměte tužku na oči a na horní víčko vymalujte linku.

Foto: Mona Martinů

Tmavší odstín použijte na banánek, protáhněte ho až za vnější koutekFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Tužkou na oči si vytvoře horní linkyFoto: Mona Martinů

TIP: Pokud se chystáte na party, klidně do hry zapojte i třpytky. Vizážistka je nanesla tenkým štětečkem přesně na horní linku.

Foto: Mona Martinů

Pokud se chcete odvázat, obtáhněte linku třpytkamiFoto: Mona Martinů

Nezanedbávejte ani obočí, minimálně ho poupravte kartáčkem. Světlejší obočí můžete přibarvit hnědým stínem. Stejně jako v minulém případě přidejte tvářenku (vizážistka vybrala jemnou růžovou).

Foto: Mona Martinů

Nezapomeňte na úpravu obočíFoto: Mona Martinů

Při malování pusy tentokrát došlo i na konturku. „Tužkou obkreslete nejen tvar rtů, ale s její pomocí rty navíc lehce vybarvěte. Poté ještě použijte rtěnku nebo lesk, pokud máte stejně jako Kristýna větší rty, můžete do jejich středu nanést trochu tmavší barvy,“ přidává tip vizážistka.

Foto: Mona Martinů

Rty obtáhněte a lehce vybravěte konturkou, poté naneste rtěnku nebo leskFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

A líčení je hotové!Foto: Mona Martinů

Večerní varianta

„U výraznějšího líčení, jako jsou tmavé, kouřové stíny, začínejte raději líčením očí, ne make-upem,“ radí vizážistka. Černé stíny by mohly – navzdory triku s pudrem – zanechat stopy. Naneste proto podkladovou bázi pod oční stíny a začněte malovat. Základem je šedý stín, který Lucka nanesla na celé víčko.

Foto: Mona Martinů

U kouřových očí začněte světle šedým základemFoto: Mona Martinů

Banánek potom vymalovala tmavším odstínem a stíny táhla až za vnější koutek oka. Nejtmavší černý stín nanesla pod oko a do vnějšího koutku oka.

Foto: Mona Martinů

Na záhyb oka použijte tmavě šedou, pozor, pořádně rozetřete. Nesmí být vidět žádné přechodyFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Tmavě šedý nebo černý stín naneste tenkým štětečkem pod oko, zvýrazněte jím i vnější koutkyFoto: Mona Martinů

„Kristýně jsem namalovala spodní vnitřní linky, ideální je na to voděodolná tužka, která bude držet, na víčko jsem použila naopak tekutou linku, která působí více dramaticky a na večer je ideální,“ vysvětluje Lucka. Do vnitřních koutků oka a těsně pod obočí potom nanesla světlý, rozjasňující stín, díky kterému působí oko čistším dojmem. Pak už jen stačí přetřít řasy, a oči jsou hotové.

Foto: Mona Martinů

Linky tentokrát volte tekuté, tužku si nechte na spodní vnitřní linkyFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pod obočí a do vnitřních koutků oka rozetřete světlý stínFoto: Mona Martinů

Otřete případné stopy po černém stínu a věnujte se make-upu. Tvářenka u takto výrazně nalíčených očí není nutná, vizážistka místo ní použila jen trochu rozjasňovače.

Foto: Mona Martinů

Místo tvářenky můžete použít jen rozjasňovačFoto: Mona Martinů

Chcete-li svůj dramatický look dotáhnout k dokonalosti, vyzbrojte se ještě červenou rtěnkou. Pokud nevíte, který odstín vybrat, nastudujte článek Rudá rtěnka sluší všem!. Stejně jako u předchozího líčení nejprve použijte konturovací tužku, až poté rtěnku, případně i lesk.

Foto: Mona Martinů

Přidat můžete i rudou rtěnkuFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Večerní look je sice pracnější, ale výsledek stojí za to!Foto: Mona Martinů

Které líčení se vám líbí nejvíce? Budeme se těšit na vaše názory!

Vizáž: Lucie Soumarová (SURFACE, profesionální škola líčení)

Reklama

Načítám