Hlavní obsah

Líčení v hollywoodském stylu. Podle Kristen, Keiry i Emmy!

Foto: Jakub Jurdič

Líčení po vzoru hvězdných krásek si vyzkoušela čtenářka AdélaFoto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obdivujete make-up hollywoodských hvězd, ale na rozdíl od nich nemáte za zády tým profíků? Okoukejte tipy naší vizážistky a naličte se jako Kristen Stewart, Keira Knightley nebo Emma Watson.

Článek

Jemné líčení podle Kristen, nepřehlédnutelné linky po vzoru Keiry nebo výrazné večerní líčení, jako má Emma. Make-up podle hvězd si vyzkoušela naše krásná čtenářka Adéla. Chtěly byste ho zkusit i vy? Vizážistka Ilona Rubešová vám poradí, jak na to.

Přirozený look Kristen Stewart

Začínali jsme s jemným líčením Kristen Stewart, který unosíte kdykoli a kamkoli. Líčení je jednoduché, vyžaduje ale precizní přístup. Jen tak bude výsledek perfektní. „Základem je zářivá pleť. Nezapomeňte na hydrataci, a poté použijte tekutý make-up a korektor pro zakrytí veškerých nedostatků. Pudrem šetřete, použijte ho maximálně na t-zónu,“ popisuje vizážistka Ilona s tím, že pleť musí zůstat přirozeně lesklá.

Foto: isifa

Jemné líčení podle Kristen Stewart zvládnou i začátečniceFoto: isifa

Na víčka naneste hnědý krémový stín, přes který vizážistka použila ještě sypký bronzový. Na střed víčka vklepala trochu zlatého stínu, ten se nanáší i lehce pod oko. „Důležité je obočí, přidejte mu na intenzitě tužkou nebo stínem a pročísněte gelem na obočí,“ říká vizážistka. A žádné velké trhání! V kurzu je přirozeně tvarované obočí. Pro projasnění ještě nezapomeňte pod oči vklepat o tón světlejší korektor nebo rozjasňovač.

Foto: Jakub Jurdič

Začněte hydratací a make-upem. Pleť musí být dokonalá. Obočí zvýrazněte tužkou nebo stínemFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Obočí usměrněte kartáčkem a naneste světle hnědý, krémový stínFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Na střed víčka a pod oko použijte zlatavý stín, po nalíčení nezapomeňte oblast pod očima prosvětlit korektoremFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Poté ještě naneste tvářenku a růžovou rtěnku, kterou můžete zkombinovat s leskemFoto: Jakub Jurdič

Rtěnku jsme použili světle fuchsiovou, tvářenka koresponduje s odstínem rtů, je jemně do růžova. Pro svěžejší efekt můžete nanést i tvářenku krémovou.

Foto: Jakub Jurdič

Podobné jemné líčení můžete nosit dnes a denněFoto: Jakub Jurdič

Kočičí oči Keiry Knightley

Protažené linky podle Keiry potřebují pevnou ruku, s trochou zručnosti je ale budete brzy švihat jedna dvě. Stejně jako ve většině případů začněte hydratací a make-upem. Pleť by měla být dokonalá, tvářenku vynechte nebo použijte o tón tmavší pudr a naneste ho pod lícní kosti. Obočí probarvěte, ale nechte ho přirozenější než v prvním případě.

Foto: isifa

Vyzkoušet jsme se rozhodli i krásné líčení Keiry KnightleyFoto: isifa

Na celé víčko naneste světlý stín jako podklad, a až poté se vrhněte na černou linku. „Nejprve si ji naznačte tužkou na oči. Tu potom jemně rozmažte zkoseným štětečkem a posléze se pusťte do samotné gelové linky, kterou protáhněte směrem nahoru kousek za oko,“ popisuje vizážistka Ilona. Nezapomeňte na řasenku a i tentokrát oblast pod očima prosvětlete.

Foto: jakub jurdič

Opět začínáme precizním make-upem, tvářenku vynechejte a naneste jen trochu tmavšího pudru pod lícní kostiFoto: jakub jurdič

Foto: jakub jurdič

Probarvěte obočí tak, aby zůstalo přirozené, a na víčka použijte světlý stínFoto: jakub jurdič

Foto: jakub jurdič

Linku si nejprve načrtněte tužkou, až poté se vrhněte na gelové linkyFoto: jakub jurdič

Foto: jakub jurdič

Opět prosvětlete oblast pod očima a na rty použijte světlou rtěnkuFoto: jakub jurdič

Potom se už jen zaměřte na rty. Pokud chcete dodržet look Keiry, zvolte jemně růžovou, matnou rtěnku. Aby vynikl její světlý odstín, můžete rty jemně zesvětlit trochou korektoru.

Foto: jakub jurdič

Linky jsou výrazné, ale celek zůstává decentní a čistýFoto: jakub jurdič

Dramatická černá podle Emmy Watson

Chystáte se na večerní akci a přemýšlíte nad výraznějším líčením? Vyzkoušejte kombinaci černé a zlaté. S očima si budete muset vyhrát, make-upem proto výjimečně nezačínejte. Stíny by vám mohly v průběhu líčení opadat a náprava škod by vám dala zabrat.

Foto: Jakub Jurdič

V případě třetího líčení jsme se inspirovali dramaticky nalíčenýma očima Emmy WatsonFoto: Jakub Jurdič

Začněte černou. Samotným stínem nikdy nedosáhnete opravdu intenzivní barvy. Vizážistka proto nejprve použila černý krémovo-gelový stín (paint pot), vy ho můžete nahradit i měkkou tužkou, kterou rozmažete po celém víčku. „Stín bude s krémovým podkladem vždycky intenzivnější,“ radí vizážistka Ilona, které pokračovala černým sypkým stínem, který nanesla na celé oko.

Foto: Jakub Jurdič

U hodně výrazného líčení začínejte očima. Nejprve použijte krémový černý stín, a až poté sypký. Výsledek tak bude intenzivnějšíFoto: Jakub Jurdič

Aby byly oči opravdu výrazné, došlo i na vnitřní linky, které tužkou vymalovala nahoře i dole, a řasy zvýraznila řasenkou. Vnitřní i vnější koutek oka potom ozdobila zlatým pigmentem. „Emma měla skutečné plátkové zlato, vy si však můžete vypomoct právě stínem, intenzivnějším pigmentem nebo speciálními glitry,“ říká Ilona.

Foto: Jakub Jurdič

Do vnějšího i vnitřního koutku oka naneste zlatý stín a nezapomeňte ani na linkyFoto: Jakub Jurdič

S perfektně nalíčenýma očima se vrhněte na make-up. Nevynechávejte obočí, vzhledem k výrazným očím ho také zdůrazněte. Tvářenku můžete vynechat. Budete-li chtít, použijte jen trochu třpytivého, rozjasňujícího pudru.

Foto: Jakub Jurdič

Až skončíte s očima, očistěte případný napadaný stín a vrhněte se na make-up. Rtěnku volte co nejdecentnějšíFoto: Jakub Jurdič

Rty by neměly být nápadné, vizážistka použila rtěnku v jemném, hnědorůžovém odstínu a ve stejné barvě do středu rtů vklepala i trochu lesku.

Foto: jakub jurdič

S výrazným líčením můžete vyrazit na večírekFoto: jakub jurdič

Které líčení se vám líbí nejvíce? Napište nám!

Vizáž: Ilona Rubešová (SURFACE, profesionální škola vizážistů)

Načítám