Hlavní obsah

Buďte krásná na každé fotce!

Foto: Zbyněk Prokop

Nejdůležitější je sjednotit pleťFoto: Zbyněk Prokop

Reklama

„Kdy už konečně budu vypadat na fotkách dobře?!" Říkáte si, když máte zrovna před focením? Pro tyto případy jsme pro vás zjišťovaly u zkušené vizážistky, jak se správně nalíčit, abyste z výsledné fotografie měly vždy jen radost!

Článek

Své triky nám prozradila a názorně předvedla vizážistka Jarka Čechová ze salonu Nous l´assumons. Na výsledek se můžete podívat zde:

Základem je podklad a kvalitní make-up

Make-up dělá divy! O tom jsme se při natáčení přesvědčily! I přes to, že modelka byla od přírody velmi krásná, když jí Jarka Čechová nanesla základní make-up, byla to zkrátka „jiná káva". Ještě než tak ovšem učinila, použila na pleť sérum pod make-up. Je důležité proto, že vyhladí dokonale nerovnosti pleti, která pak vypadá přirozeně svěže a make-up lépe zafixuje. Jarka má oblíbené sérum od Diora nebo ze Sephory.

Make-up a korekce

„Nejdůležitější je sjednotit pleť!", říká vizážistka. Na červené žilky se používá korektor do zelena. Kruhy pod očima zamaskujete žlutým korektorem a nedostatky pleti zneviditelníte korektorem v barvě make-upu, ale o tón světlejším. Co se týče make-upu, pro tuto chvíli volte krycí.

Pudr, pudr, pudr

Na make-up nejprve vizážistka nanesla krycí pudr, který jakoby udělá další vrstvu. Na něj doporučila matový pudr, aby se pleť ve světlech a při blesku neleskla. Nakonec nanesla modelce bílý pudr, vyrovnávací, který pleť sjednotil. Vrstvy nejsou velké, rozhodně to nepřehánějte, ale mají opodstatnění.

Stínujeme oči

Před nanesením stínu nezapomeňte nanést podkladový stín, a to nejen pod oko (z důvodu odprášení přebytku stínu z horního víčka), ale i na celé víčko, kam můžete použít klasický světlý stín. Poté můžete nanést oblíbené barvy. Stále trendy je kouřové líčení, a to nejen černé a šedé, ale i barevné (fialové, hnědé, zelené, modré...) Aby byl výsledek dokonalý, můžete si pohrát i s očními linkami. Tady ale pozor! Menší oči potřebují světlejší linku. Nebojte se ji dělat pomocí tenkého štětečku a stínů, vypadá to jemněji a přirozeněji. Pokud ji rozetřete, budou oči vypadat mnohem výrazněji.

Tekuté linky vizážistka nezakazuje, mějte ale na paměti, že mnohem výrazněji orámují oko, takže si je nemůže dovolit každá žena. Zvětšení očí docílíte bílou tužkou, kterou si nanesete do vnitřních koutků očí. Linku dovnitř oka Jarka doporučuje pouze ženám, které mají velké oči. Stíny volte spíše matnější a měly byste nechat vyniknout tvar oka. Jinak se v intenzitě i stylu líčení řiďte příležitostí, na kterou se fotíte. Samozřejmě nezapomeňte na kvalitní řasenku a oddělit jednotlivé řasy od sebe. Někdo k tomu používá párátko. Oblíbené řasenky Jarky – Dior, Max Factor nebo Helena Rubinstein.

Foto: Thinkstock

Na focení v ateliéru se můžete připravitFoto: Thinkstock

Jak na perfektní obočí

K perfektnímu vzhledu a ucelenému výrazu patří i upravené obočí. To nejprve upravte pinzetou cca 3 dny před focením, protože oči často při vytrhávání natékají. V den focení je učešte speciálním hřebínkem a pak natřete bezbarvým gelem (na vlasy). Zafixuje to jeho tvar. Můžete samozřejmě použít i gelovou bezbarvou řasenku. Takhle bude vypadat naprosto přirozeně. Jinak pochopitelně můžete obočí zvýraznit i barvou. Volte raději stíny a nanášejte je tenkým štětečkem a lehce roztírejte, aby efekt byl přirozený. Tučná linka se proto vůbec nehodí.

Zdravé tváře

Abyste vypadaly svěže a zdravě i na fotkách, určitě nezapomeňte na tvářenku. Odstíny vybírejte podle typu pleti i podle focení. Na focení se nehodí příliš lesklé tvářenky nebo třpytivé, jejichž třpyt se odráží v objektivu. U širšího obličeje nanášejte barvičku podél lícních kostí.

Dokonalé rty

Základem je kontura pomocí speciální tužky. Ta by měla být buď v přirozené barvě nebo v barvě rtěnky. Na úzké rty se konturka příliš nedoporučuje. Jak zvětšit nebo zmenšit rty se můžete také dočíst v článku 3 ženy, 3 kosmetické proměny. Vnitřek rtů pak vybarvěte leskem na rty. Aby déle vydržel, doporučuje vizážistka vyčárkovat ho podle rýh na rtech. Je to vidět i ve videoreportáži.

Říká se, že není špatného modelu, jen špatného fotografa. I přes toto pravdivé rčení můžete svůj vzhled ještě vylepšit, obzvlášť pokud vám na fotografiích hodně záleží. Asi těžko se budete podobně připravovat na focení na dovolené, ale na slavnostní příležitosti, jako je třeba promoce, focení v ateliéru nebo rodinná oslava, tam podobné líčení určitě stojí za zvážení! Tak ať se vám i ostatním fotky líbí!

Reklama

Související témata:

Načítám