Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Co s lilkem? Tuhle skvělou polévku se zakysanou smetanou si zamilujete!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks lilku
  • 25 ml oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 180 ml smetany na vaření 33%
  • 1 lžička soli
K podávání
  • 180 ml zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Lilek podélně rozkrojte, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Pak jej v hrnci zalijte horkou osolenou vodou a vařte do změknutí, trvá to asi 10 minut.

02.

Uvařený lilek sceďte a vložte jej do asi 1 l čisté vroucí vody. V misce v troše studené vody rozmíchejte olej, hladkou mouku a sladkou papriku. Když se voda s lilkem vaří, přilijte k němu paprikovou směs a vařte ještě asi 10 minut.

03.

Pak přilijte smetanu a vařte dalších 5 minut. A je hotovo! Polévku podávejte se lžící zakysané smetany.

Znáte Ajvar? Že ne? Pak ho určitě zkuste z pečených paprik a lilků.

Reklama

Související témata:

Načítám