Hlavní obsah

Lilkové ragú se sušenými meruňkami

Hodnocení:
(27)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Středomořím inspirované a voňavé jídlo? Pusťte se do voňavého ragú z lilku a sušených meruněk.

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g lilku
  • 400 g cibule
  • 250 g sušených meruněk
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • vlašský ořech
Článek

Postup

Krok 1: Lilky nakrájejte na kostičky, posolte a nechte „vypotit“. Osušte papírovou utěrkou.

Krok 2: Cibuli si nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na trošce olivového oleje. Poté přidejte nakrájený lilek a pomalu restujte asi 5 minut. Mezitím si na menší kousky pokrájejte sušené meruňky (nezapomeňte ale míchat lilek!), přidejte je k zelenině a opékejte ještě asi 3 minuty.

Krok 3: Poté přilejte vývar, přiveďte k varu a přiklopte. Lilek duste zhruba 10 minut do změknutí, poté nechte hrnec odklopený, aby směs zhoustla, a než si ho na chvíli zase přestanete všímat, lilek dosolte, lehce opepřete, přidejte římský kmín, papriku a skořici. Za asi 5 minut by měla být směs hotová.

Krok 4: Na závěr ještě vmíchejte trochu čerstvého tymiánu a ragú posypejte nasekanými, ideálně opraženými, vlašskými ořechy. Podávat můžete třeba s rýží.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek