Hlavní obsah
2,7
(28)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Rádi byste zpracovali lilek? Dejte si Středomořím inspirované a voňavé jídlo: pusťte se do jednoduchého voňavého ragú z lilku a sušených meruněk. Když ho posypete opraženými vlašáky, nebude mít chybu!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g lilku
  • 400 g cibule
  • 250 g sušených meruněk
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička skořice
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Lilky nakrájejte na kostičky, posolte a nechte vypotit. Osušte papírovou utěrkou. Jak vypotit lilek?

02.

Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na trošce olivového oleje. Poté přidejte osušený lilek a asi pět minut pomalu restujte. Mezitím na menší kousky pokrájejte sušené meruňky (nezapomeňte přitom míchat lilek!), přidejte je k zelenině a opékejte další tři minuty.

03.

Přilijte zeleninový vývar, přiveďte k varu a přiklopte. Lilek duste zhruba 10 minut do změknutí, poté nechte hrnec odklopený, aby směs zhoustla. Dosolte, lehce opepřete, přidejte římský kmín, papriku a skořici. Asi za pět minut by měla být směs hotová.

04.

Na závěr ještě vmíchejte trochu čerstvého tymiánu a ragú posypejte nasekanými a opraženými vlašskými ořechy. Podávat můžete třeba s rýží.

Reklama

Související témata:

Načítám