Hlavní obsah
3,0
(45)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Na zdravých lilkových „minipizzách“ si pochutnají nejen milovníci nízkosacharidových receptů, ale i ti, kdo mají v oblibě jídla inspirovaná italskou kuchyní. Příprava je snadná, výsledek je dokonalý!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na „minipizzy“
  • 1 ks lilku
  • 1 lžíce soli
  • 100 g šunky
  • 1 hrst černých oliv
  • 120 g mozzarelly
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Omáčka (sugo)
  • 200 g rajčat
  • 3 lžičky rajčatového protlaku
  • 1 špetka soli
  • 1/4 lžičky sušeného česneku
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 2 snítky čerstvého oregana
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
Článek

Postup

01.

Lilek nakrájejte na centimetrové plátky a z obou stran posolte. Odložte na tác a nechte 25–30 minut vypotit.

02.

Mezitím rozmixujte rajčata s protlakem. Dochuťte solí, česnekem a bylinkami. Se solí buďte opatrní, protože lilek už nasolený je. Šunku a mozzarellu natrhejte nadrobno a olivy nakrájejte na plátky.

03.

Troubu zapněte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Kolečka lilku osušte papírovou utěrkou a vyskládejte na připravený plech. Každý plátek lilku potřete rajčatovým sugem, obložte šunkou, posypejte olivami a mozzarellou. Pečte 20–25 minut

04.

Na talíři zakápněte kolečka olivovým olejem a můžete přidat lístky bazalky nebo máty.

S čím lilkové „minipizzy“ servírovat? Pokud máte chuť na ryze low-carb (nízkosacharidový) pokrm, připravte si salát s grilovanou paprikou. Skvěle budou chutnat i se zapečenými bramborami s chilli máslem.

Reklama

Související témata:

Načítám