Hlavní obsah

Proměna Šárky (32): Konečně má ploché břicho a o číslo menší kalhoty. Jak se vám líbí?

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Reklama

Paní Šárka (32), maminka dvojčátek, se díky liposukci opět raduje z plochého břicha. Podívejte se, jak jí to sluší!

Článek

Paní Šárka je maminkou třech dětí, při druhém porodu přivedla na svět dokonce rovnou dvojčátka. Porod ale proběhl císařským řezem, a tak jí na břichu po zákroku zůstala ošklivá jizva. Kromě toho však mladé mamince vadilo i větší břicho.

„Snažila jsem se cvičit alespoň dvakrát týdně, více času na cvičení se třemi malými dětmi bohužel nemám. Ani úprava jídelníčku mi nepomohla. Lidé se mě kolikrát dokonce ptali, jestli nejsem znovu těhotná, což mi samozřejmě nebylo ani trochu příjemné,“ svěřuje se s bolestnými vzpomínkami Šárka.

Snažila se proto partie, za které se stále více styděla, schovávat alespoň pod volnější oblečení. Vadilo jí ale, že si nemůže vzít na sebe to, co se jí doopravdy líbí, a svůj šatník musí neustále přizpůsobovat břichu a jeho maskování. Nakonec se proto rozhodla udělat se svým každodenním bojem krátký proces a podstoupit raději liposukci.

Foto: Archiv redakce

Paní Šárka na konzultaci s lékařem Pavlem Horynou probrala vše potřebnéFoto: Archiv redakce

Když cvičení nestačí

Pro zákrok si vybrala Medicom Clinic, síť klinik plastické chirurgie a estetické dermatologie. Během konzultace s plastickým chirurgem Pavlem Horynou se pak paní Šárka rozhodla konkrétně pro laserovou liposukci SlimLipo.

„Tato metoda je v současné době jednou z nejpopulárnějších a nejčastěji vyhledávanou. Hlavním důvodem je rozhodně její šetrnost vůči lidskému tělu a také relativně krátká doba rekonvalescence,“ vysvětluje Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Využívá vlastností laserového vlákna, které dovede zacílit pouze na tukové buňky, a tak při zákroku nedochází k poškození okolních tkání a cév. „Díky tomu se na těle po zákroku nevytvářejí téměř žádné modřiny, otoky jsou minimální. Zároveň se kůže mnohem lépe a rychleji vypne i přilne zpět k podkoží,“ popisuje přednosti Pavel Brychta.

Foto: Archiv redakce

Takto vypadalo zakreslení oblastí, kterých se zákrok týkalFoto: Archiv redakce

Hned domů a bez modřin 

V případě odsávání tuku z jedné oblasti, jako v případě paní Šárky, se navíc liposukce běžně provádí pouze v lokální anestezii. Šárka proto mohla zhruba po půl hodince od ukončení zákroku odejít z kliniky domů. Jak se ale cítila bezprostředně před zákrokem? „Obavy z liposukce jsem měla opravdu minimální. Po dvou porodech jsem věděla, že to bude spíše pohoda. Dokonce musím říct, že jsem na sále strávila vlastně celkem příjemné dopoledne, navíc v milé společnosti. Mezi jednotlivými fázemi liposukce jsem se nakonec i trochu prospala, což se mi doma kvůli malým dětem vážně příliš nepoštěstí,“ říká s úsměvem mladá maminka.

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

A jak laserová liposukce probíhala z pohledu operujícího lékaře? „Při operaci se prochází několika fázemi. Začne se napuštěním oblasti tumescentním roztokem s anestetikem, což trvá asi 20 minut a díky tomu je zákrok prakticky bezbolestný. Po 30 minutách pak následovala další fáze, a to ošetření podkožního tuku a kůže laserem, to trvalo rovněž okolo 20 minut. Nakonec došlo na fázi odsávání tuku, které vydalo zhruba na 30 minut,“ uvádí Pavel Horyna.

„Při operaci jsem opravdu cítila jen jakési vlnění v břiše, určitě ne bolest,“ potvrzuje Šárka slova lékaře. Při liposukci jí s bříška odsáli celkem 800 ml čistého tuku. Dosáhla tak nejen vysněného cíle, ale i o číslo menších kalhot.

Foto: Archiv redakce

Po liposukci je třeba nosit speciální kompresní prádloFoto: Archiv redakce

Vzorná rekonvalescence je nutná

Ihned po ukončení zákroku se Šárka musela obléknout do speciálního kompresivního prádla, které je pak třeba nosit permanentně po dobu pěti týdnů. Přitom ale mohla naštěstí dál pokračovat ve všech běžných činnostech. „První týden po operaci se mnou raději zůstal doma přítel, aby mi pomohl s péčí o děti, ale po týdnu už musel do práce. Ale já vše zvládala v pohodě sama,“ potvrzuje Šárka.

První dny po zákroku cítila paní Šárka pouze mírné namožení břicha, jako by měla za sebou třeba náročnější trénink v posilovně. Jediné nepříjemné jí vlastně bylo, když ji děti do břicha omylem koply. Po třech týdnech od operace už začala s lehkým kardiem, konkrétně s rychlejší chůzí a pomalejším během na páse.

Po třech měsících pak přišla do Medicom Clinic k panu doktoru Horynovi na poslední pooperační kontrolu. „S výsledkem jsem opravdu moc spokojená. Zase se vejdu do kalhot, které už mi roky nebyly, což je úplně super pocit! Liposukce se pro mě stala tou nejlepší motivací. Odteď se snažím najít si na cvičení ještě více času a nevymlouvat se na děti. Také si víc hlídám, co jím. Přála bych si totiž celkově ještě trochu zhubnout a díky cvičení na břiše vyrýsovat svaly. Teď už to ale určitě půjde skoro samo,“ směje se šťastná maminka.

Jak se vám proměna líbí?

Reklama

Související témata:

Načítám