Hlavní obsah

Proměna Moniky (32): Trápila se kvůli malým prsům, teď má figuru snů

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli malým prsům trpěla Monika (32) již od mládí komplexy. Nejen kvůli pohledům na jiné, obdařenější ženy. Chtěla se cítit mnohem víc žensky, líbit se sama sobě i svému partnerovi. Rozhodla se proto podstoupit zvětšení poprsí pomocí implantátů.

Článek

Paní Moniku trápila malá prsa odjakživa. Dokonce ani v těhotenství si nezkusila podprsenku větší než velikost A. Navíc po dvou dětech a dlouhém kojení jí prsa zmizela úplně a z pohledu na plochý hrudník byla přímo nešťastná. „Měla jsem problém sehnat hezkou a dobře padnoucí podprsenku. Před přítelem jsem se nahá strašně styděla, a přestože se o mých prsech ve špatném nikdy ani slůvkem nezmínil, připadalo mi, že když se nelíbím sama sobě, těžko se můžu líbit jemu,“ vypráví posmutněle Monika.

Foto: Archiv redakce

Operaci předchází pečlivé plánováníFoto: Archiv redakce

Když se plní sen

Paní Monika proto snila o tom, že si jednou svoje poprsí nechá zvětšit. A tohle své velké přání si nedávno konečně splnila. Stud i obavy nechala stranou, vytoužená proměna byla přednější. Na konzultaci vyrazila k plastickému chirurgovi Petru Pachmanovi z Medicom Clinic v Brně.

„Poprsí paní Moniky bylo po dvou těhotenstvích a opakované době kojení menší a ochablé. Klientce jsem proto doporučil podstoupit zvětšení prsou pomocí implantátů, takzvanou augmentaci,“ vysvětluje lékař, který Moniku předem seznámil také s průběhem celého zákroku a pomohl jí vybrat vhodnou velikost implantátů i jejich tvar.

Foto: Archiv redakce

Na foto (zleva): stav před augmentací a po ní. Výsledek je naprosto přirozenýFoto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Na foto (zleva): stav před augmentací a po ní – z profiluFoto: Archiv redakce

„Augmentace prsou patří k nejčastěji prováděným zákrokům v oblasti estetické plastické chirurgie. Pomocí implantátů lze zvětšit velikost prsou až o několik čísel a dodat poprsí ztracený objem a pěkný tvar,“ vysvětluje Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno. Klientky často přicházejí jen s přáním mít prsa větší či pevnější, výsledná podoba ale vždycky vyžaduje delší a detailnější diskusi.

„Klientky mohou vybírat z implantátů kulatých či anatomických, které kopírují přirozený tvar prsou – kapek. Objem vkládaných implantátů se nejčastěji pohybuje v rozmezí 250–350 ml. Zvolená velikost a tvar se nakonec odvíjí nejen od přání klientky, ale například i od tvaru jejího hrudníku,“ dodává Pavel Brychta.

Foto: Archiv redakce

Prohlídka po zákroku dopadla velmi dobřeFoto: Archiv redakce

Vytoužená proměna

Poslední dny před zákrokem už Monika samou nedočkavostí ani nemohla dospat. Přestože se jednalo o její první operaci, kterou měla podstoupit v celkové narkóze, těšila se tak moc na výsledek, že veškeré obavy snadno vytěsnila z hlavy. „Zákrokem měly přece skončit veškeré moje dlouholeté mindráky a trápení,“ tvrdí Monika, která se prý dokonce ještě pár minut před operací přistihla, že se natěšeně usmívá.

Při samotném zákroku pak všechno probíhalo hladce. „Implantáty jsem klientce vložil do prsou řezem vedeným podprsní rýhou a umístil je pod velký prsní sval. Po předchozí konzultaci s paní Monikou jsem zvolil implantáty německé značky Polytech o velikosti 360 ml, kulatý tvar, vysoký profil. Zákrok klientka podstoupila standardně v celkové anestezii a po jednodenní hospitalizaci na klinice jsme ji propustili do domácí péče,“ popisuje průběh plastický chirurg Petr Pachman.

Foto: Archiv redakce

Spokojenost paní Moniky je pochopitelnáFoto: Archiv redakce

První dny doma

V době hojení nosila paní Monika po dobu 6 týdnů kompresní podprsenku s pásem a celkově nesměla příliš namáhat horní polovinu těla. S péčí o tříletou dcerku jí proto zpočátku pomáhala babička a přítel, ale už brzy prý všechno zvládala sama. Jako malá vzpomínka na augmentaci zůstaly Monice pod prsy jen krátké jizvičky, které ale nejsou vzhledem k jejich umístění na pohled viditelné. A bolest v prvních dnech po zákroku? „Netvrdím, že jsem byla hned jako rybička, ale proti porodu dvou dětí byla tohle přímo procházka růžovým sadem. Vlastně se to vůbec nedá srovnávat,“ dodává mladá maminka.

Foto: Archiv redakce

Sebejistota je důležitá. Pokud vám k ní pomůže zvětšení prsou, není co namítatFoto: Archiv redakce

Podle Moniky si každá žena zaslouží být spokojená sama se sebou a jí se to díky zvětšení prsou pomocí implantátů skutečně podařilo. „Dneska je mi skvěle. Na těle i na duši. Raduji se z výsledku, který se líbí nejen mně, ale samozřejmě i mému příteli... Nosím teď podprsenky s košíčky velikosti C a všechno spodní prádlo mi nádherně sedí. Dřív pro mě shánění spodního prádla znamenalo hotové peklo, ale dnes? Jak já si to užívám! Krásným poprsím se mi splnil můj velký sen,“ říká šťastně Monika, která konečně našla ztracené sebevědomí a cítí se konečně jako sexy žena.

Jak se vám proměna líbí?

Načítám