Hlavní obsah

Loft zařízený pro muže: Černočerná koupelna a walk-in šatna vás zaujmou!

Foto: Alain Brugier (16x)

Loftový byt v brazilském São Paulu byl navržen na míru úspěšnému muži, použité barvy, materiály i industriální prvky jsou pro pánský styl charakteristické

Brazilský byt je na první pohled zařízen v ryze pánském stylu. Barevnost, chladné materiály a industriální prvky si majitel zamiloval, vnesl do něj ale i trochu exotiky a hodně umění.

Článek

Stometrový loft se nachází v Morumbi, noblesní a takzvaně lepší čtvrti brazilského São Paula, asi 15 kilometrů od centra této pulzující metropole.

Výrazné struktury, neskrývané industriální prvky a převažující tmavé barvy dávají tušit, že jeho obyvatelem je muž. Jeho přáním bylo zachytit v bytě estetiku newyorských skladů, které byly v sedmdesátých letech minulého století přestavovány na soukromé byty a do nichž se během svých cest zamiloval.

S architektem na jedné vlně

Tento styl vyznává a velmi dobře s ním pracuje také architekt Diego Revollo, který má ve svém portfoliu řadu podobně laděných interiérů a pro majitele byl jako průvodce proměnou jasnou volbou. „Prioritní je pro mě použití dobrých materiálů, jen díky nim může ve finále vyniknout každý jednotlivý prvek, a samozřejmě funkčnost interiéru s ohledem na jeho uživatele a jejich životní styl,“ říká Diego.

Černočerná koupelna a praktická šatna

Loft byl před rekonstrukcí téměř bez dělicích příček, a už v něm bylo zvýšené patro, kde zařídili ložnici s pracovním koutkem. Do žádných větších stavebních úprav se nepouštěli, dispozice byla vyhovující.

Foto: Archiv studia

V úžasné walk-in šatně je prostor pro všechno oblečení i uložení zavazadel

Výrazněji se proměna dotkla pouze koupelny v patře, kterou si mohli dovolit zmenšit, a navíc ji i zahalili do černé barvy, a to doslova od podlahy po strop. Matnou betonovou stěrku doplnily elegantní skříňky s lesklým povrchem, netradičně leskle černá je potom i toaleta. Vedle koupelny tak získali prostor pro praktickou walk-in šatnu se spoustou úložných míst.

Propojený prostor bez bariér

Z mezaninu je výhled na obývací pokoj, který na jedné straně přechází v terasu a na druhé do antracitové kuchyně umístěné pod patrem. „Kuchyně byla původně od obývací zóny oddělená lavicí ve tvaru „L“, já jsem si ale přál zrušit všechny bariéry, a proto je nyní prostor zcela otevřený a jídelní část zastupuje jednoduchý oválný stůl,“ vysvětluje majitel.

Beton, kov i exotické dřevo

Strop a stěny jsou světle šedé, pohledový beton je upraven kartáčováním a na stěnách ho doplňují falešné cihly. V příjemném kontrastu se světlou barvou na velkých plochách je potom černá kovová konstrukce schodiště i zábradlí a chybět nemohou přiznané trubky, které se proplétají podél stěn a vytvářejí až originální umělecké dílo.

Foto: Archiv studia

Aby prostor proteplili, použili na podlahu exotickou dřevinu tauari, která má krásnou světle hnědou barvu, a položili na ni 4 x 4 metry velký patchworkový koberec

Aby vše nebylo tak strohé, proteplila tmavou barevnou paletu podlaha z exotické dřeviny tauari, které se také říká brazilský dub. Světle hnědá barva prostor zútulňuje, v obývací části ji pak doplňuje ještě modrý patchworkový koberec.

Stylové solitéry

Majitel investoval do designového nábytku brazilských i světových značek. Industriální styl zastupují například některé typy svítidel, ale objevují se tu i legendární kousky navržené již ve 40. či 50. letech minulého století – například dřevěná židlička v mezaninu nebo zmiňovaný jídelní stůl.

Architekt i majitel jsou velmi pyšní také na odlehčenou televizní skříňku s otevřenými policemi, skrze které prosvítá cihlová stěna. Jejím autorem je právě Diego Revollo.

Co říkáte na ryze pánský loft? Líbí se vám otevřená dispozice?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek