Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte-li chuť na něco vskutku dobrého a přitom zdravého, je ideální sáhnout po nějaké rybě nebo plodech moře. Vyzkoušejte našeho lososa na rozmarýnu s čerstvým špenátem.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 filety lososa
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1/4 lžíce mořské soli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 300 g listového špenátu
  • 1/2 ks cibule
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 lžička soli
K podávání
  • 2 lžíce brusinkového kompotu
  • 2 lžičky citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Čerstvého lososa posypejte čerstvým rozmarýnem, nakrájeným česnekem, zakapejte olivovým olejem, osolte a pečte v alobalu na 180 stupňů Celsia asi 15 minut.

02.

Mezitím očistěte a na pánvi spařte listový špenát, který pak dochuťte dvěma stroužky lisovaného česneku, trochou cibulky, parmezánem a solí.

03.

Lososa je dobré zakápnout citronovou šťávou nebo podávat ještě se lžicí brusinkového kompotu a neměla by chybět sklenka dobrého bílého vína.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 799,22 kJ
Bílkoviny38,78 g
Tuky23,22 g
Sacharidy15,08 g
Sůl6,01 g
SAFA6,93 g
Vláknina5 g
Cukry7,13 g
Související témata:

Načítám