Hlavní obsah
Foto: my-concept.cz

Foto: my-concept.cz

Losos je považován za královskou rybu, neboť chutná skvěle a honosně. Ve spojení s vermutovou omáčkou nelze nesouhlasit!

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 podkovy lososa
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky bílého mletého pepře
  • 1 ks citronu
Omáčka
  • 200 ml rybího vývaru
  • 200 ml suchého vermutu
  • 2 ks žloutků
  • 2 lžíce smetany
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 1 lžíce kerblíku
Článek

Postup

01.

Podkovy z lososa okořeníme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do perforované misky a vaříme 10-15 minut (v parní troubě v páře).

02.

Uvolněnou šťávu (rybí vývar) dáme spolu se 2 dl vermutu do hrnce a necháme 2-3 minuty projít varem. Při mírné teplotě a za stálého míchání přidáme rozmíchané žloutky, smetanu a zbytek vermutu - již nevaříme! Dochutíme solí, pepřem a přidáme kerblík. K lososovým podkovám politým vermutovou omáčkou podáváme těstoviny nebo dušenou zeleninu.

Související témata:

Načítám