Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Opékané brambůrky a uzený losos se salátem je kombinace, nad kterou zaplesá nejedno srdce. Vyzkoušejte to.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g brambor
  • 5 lžic oleje
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička soli
  • 4 plátky uzeného lososa
  • 1 balení polníčku
  • 1 ks žluté papriky
  • 4 ks vejce
Dresink
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce do poloměkka. Poté je i se slupkou nakrájejte na plátky a zprudka osmahněte na oleji v pánvi nebo v troubě na plechu (můžete použít také fritovací hrnec). Osolte a poprašte mletou paprikou. 

02.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka, papriku zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. V míse promíchejte polníček, cibuli a papriku a osolte. 

03.

Salát urovnejte na talíře, poklaďte vrstvou osmažených brambor a plátky lososa a ozdobte vajíčky. Podávejte s dresinkem, který jste si připravili ze zakysané smetany, citronové šťávy, pepře, soli a pažitky.

Reklama

Načítám