Hlavní obsah

Návštěva v bytě, kde mají vanu v ložnici. Stojí ale 15 milionů!

Foto: archiv firmy Svoboda & Williams s.r.o., Tomáš Mach (11x)

Navštivte s námi překrásně zrekonstruovaný byt v samém srdci staré PrahyFoto: archiv firmy Svoboda & Williams s.r.o., Tomáš Mach (11x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste romantičtí a máte rádi výstřední řešení, jistě se vám dnešní byt bude líbit. Je v centru Prahy a je to ukázka nadčasového designu jak ve stylu vybavení, tak v návrhu. Kdo by tomu odolal?

Článek

Čtyřpokojový byt o rozloze 130 m2 a dispozičním uspořádání 4 + 1 se nachází na Starém Městě v Praze ve zrekonstruovaném renesančním domě s romantickým dvorem. Dá se říci, že leží v samém srdci metropole. Byt je mezonetový a náleží k němu pavlač. Rovněž nestandardní je i jeho vybavení, celý ho zařídilo designérské studio Donlić. A je to na něm znát.

Staré s novým, i toto jde!

Ačkoli byt leží v domě z dávných století, před několika lety byl nákladně zrekonstruován. Do původních prostor tak přišly nové, moderní, a hlavně kvalitní materiály. Povětšinou nadstandardní, tvrdí Peter Drahokoupil z RK Svoboda & Williams. „Interiér kombinuje zachovalé historické prvky s moderním designem. Jsou v něm dřevěné podlahy, vestavěné skříně, plně vybavená kuchyň, nábytek na míru i zabudovaná designová stropní svítidla,“ vypočítává změny po rekonstrukci Peter Drahokoupil.

Foto: Archiv firmy

Pohled do obývacího pokoje. Jeho součástí je jídelní kout, tedy stůl se šesti židlemi, vše od studia Donlič. Od stolu vidíte až do kuchyně, a tak to má býtFoto: Archiv firmy

Ložnice jsou tři, každá je jiná

Jde o byt mezonetový, má tedy dvě patra. V první úrovni jsou prostorný obývací pokoj s vybaveným kuchyňským koutem, ložnice, která nyní slouží jako pracovna, koupelna a vstupní hala se samostatnou toaletou a technickou místností. Přes zajímavě řešené schodiště se dostanete do další úrovně, kde je klidová část bytu. Zde jsou dvě ložnice, v jedné je šatna, ve druhé na vás čeká překvapení. Už jste viděli solitérní vanu naproti posteli? Na patře je ještě stylová koupelna se sprchovým koutem.

Foto: Archiv firmy

Tyrkysová barva zdobí stěny kuchyně, kuchyňská linka tak získává modrozelený nádech, přestože je šedá. Moderní linka je repasovaná původní kuchyně, spotřebiče jsou značky Ariston a BoschFoto: Archiv firmy

Syté barvy zdobí zdi

Byt vybavilo studio Donlić, které dodává zajímavé designové kousky v luxusním provedení, pravda, za ceny odpovídající kvalitě. Navíc jeho návrháři rozhodně „nejsou při zemi“, nebojí se výstředností, jako je vana v ložnici, ani výrazných barevných zdí. „Právě barevnými kombinacemi se byt odlišuje od jiných mezonetových bytů,“ domnívá se Michaela Koudelová ze společnosti Svoboda & Williams. Byt je klidný a tichý, ze všech místností je výhled buď do příjemného dvora, nebo na uličky města.

Foto: Archiv firmy

A tady ji máme, ložnici s designovou vanou od Bestline, typ BVL-Smaragd. A z vany hups rovnou do postele. Místo nebes jsou tu stropní svítidla a příjemné lampičky Delta LightFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Jak by se vám zamlouvala taková ložnice? Je příjemná, že?Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Sprchový kout s toaletou a bidetem, opět v tyrkysovém oparu. WC a umyvadla jsou Duravit Starck 3. Zkosené stropy prostor hezky zjemňují, působí to útulněFoto: Archiv firmy

Pokud byste po takovém bytě zatoužili, připravte si necelých 15 milionů, a je celý váš, včetně veškerého vybavení.

Líbilo by se vám takové bydlení? A máte pocit, že cena odpovídá kvalitě?

Reklama

Načítám