Hlavní obsah

Luxusní krabička na drobné dárky: Za chvilku hotová a zvládne ji každý

Video: Jan Čapek

 

Reklama

Drahé náušnice a prsteny bývají v ozdobné krabičce, ale co když se rozhodnete pro neznačkovou bižuterii? S ní je při balení kříž. Ulehčete si práci a vyrobte těmto malým drobnostem dárkovou krabičku z papíru. Máme pro vás podrobný návod.

Článek

Krabičky na dárky všeho druhu se dají koupit, ale proč zbytečně utrácet, když je výroba tak snadná! Chce to jen dobrý nápad a chuť pustit se do práce. Budete potřebovat čtvrtku tvrdého papíru, nejlépe zdobeného, ovšem na povrchu hladkého. Staré cédéčko určitě doma také najdete a pak si připravte už jen propisku, pravítko, nůžky a něco na finální dozdobení. Izolepa bude potřeba pouze v případě, že papír nebude dostatečně tvrdý, a kraje výsledné krabičky tak k sobě nebudou přiléhat samy.

Jak s cédéčkem kouzlit, aby výsledkem byla roztomilá krabička? Přesný postup najdete ve videu. A kdybyste se – podobně jako některé netvořivé kolegyně v redakci – obávali, že to bude nad vaše síly, pak vězte, že osmiletá dcera autorky svedla krabičku vyrobit hned napoprvé a stejně ladně, jako by to bylo před kamerou. Takže žádný strach!

Tak co, půjdete do toho?

Reklama

Související témata:

Načítám