Hlavní obsah

Tip na osobní vánoční dárek: Věnujte svíčku s fotkou!

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční dárky už máte nakoupené, ale ještě byste chtěli darovat nějakou drobnost? Zkuste svou rodinu i přátele překvapit svíčkou s fotkou. Poradíme vám, jak ji jednoduše vyrobíte.

Článek

Svíčka s fotkou vašich dětí, z dalekých cest či z hor, nebo úsměvným záběrem z párty s přáteli, je ideální dárek na poslední chvíli. Podle našeho fotopostupu ji totiž vytvoříte doslova za pár minut. Tedy, pokud máte k dispozici tiskárnu. Skvěle vypadá černobílý snímek na bílé svíčce, ale pokud máte barevnou tiskárnu, můžete klidně vybrat pestrý záběr.

Co budete potřebovat:

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

  • Fotku v digitální podobě, kterou následně vytisknete na hedvábný papír
  • Hedvábný papír (zakoupíte v papírnických potřebách)
  • Obyčejný papír do tiskárny
  • Pečicí papír
  • Lepidlo, nůžky, fén

Jak postupovat:

Nejprve zastřihněte hedvábný papír podle velikosti obyčejného papíru do tiskárny a jejich horní okraje slepte dohromady. Spojené papíry vložte do tiskárny tak, aby slepený okraj zajel dovnitř a fotka se vytiskla na hedvábný papír.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Poté fotku vystřihněte a pouze hedvábný papír přiložte ke svíčce.Foto: Eva Malúšová

Přes fotku položte pečicí papír povoskovanou stranou dolů a hodně jej utáhněte rukou, aby nikde nevznikly bubliny. Následně už stačí jen pár minut fénovat, až uvidíte, že se vosk z pečicího papíru vpíjí do fotky.

Foto: Eva Malúšová

Opatrně svíčku „rozbalte“ a dárek je na světě.Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Pokud se vám tento nápad zalíbil, můžete se nechat inspirovat dalšími šikovnými tipy v článcích: Roztomilá dekorace: Stromeček z vánočních kouliček!  nebo Krásné svícny na vánoční stůl: Vyrobte je ze skleniček na víno!

Reklama

Načítám