Hlavní obsah

Luxusní „francie“ jako ze salonu

Foto: shutterstock.com

Francouzská manikúra je elegantníFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nehtovém designu se stále vymýšlí spousta novinek. Na nehty si můžete dát prakticky cokoli a tvrdit, že je to trendy. Ale francouzská manikúra zůstává stále oblíbená. Proč? Je jednoduchá, čistá, elegantní a dá se nosit opravdu kamkoli. Na našem videu se můžete inspirovat, jak ji oživit a vkusně dozdobit.

Článek

Základem pro francouzskou manikúru jsou čisté upravené a odmaštěné nehty. Je jedno, zda máte přírodní nebo umělé. Na druhé variantě ovšem drží mnohem déle, což není důvod, proč si hned pořizovat umělé. Jak nehty připravit na následné lakování, to se dozvíte v článku Luxusní manikúra? Zvládnete ji doma!

Následný postup začíná krokem, kdy naneseme na nehet podlak, aby laky dobře přilnuly a dlouho držely. Pak po důkladném zaschnutí přichází na řadu bílý proužek. Čím kratší jsou nehty, tím více jim sluší tenčí proužek. Vytvoříte ho jednoduše od ruky, což bude vypadat přirozeněji. Jestli si netroufnete, můžete použít šablonu. Pracuje se s ní tak, že ji nalepíte na místo určení, pak přelakujete bílým lakem volný okraj nehtu, a to i přes okraj šablony, a necháte zavadnout, ne zcela zaschnout. Pak šablonu odlepte a nechte lak doschnout. U přírodních nehtů doporučuji zvýraznit místo pod nehtem speciální bílou tužkou. Šablony se neprodávají jen kulaté či zaoblené, ale i hranaté. Dá se s nimi pohrát na spoustu způsobů, takže se nemusíte držet nutně klasiky a trochu se odvažte!

Přesný postup i zajímavé trendy zdobení můžete vidět na našem videu zde:

{stream-video}

Jestliže vám bílý lak zatekl, kam neměl, odstraňte jej korektorem. Je to tyčinka se seříznutým hrotem, v níž je odlakovač. Jakékoli nedokonalosti hravě doladíte právě s tímhle zázračným „mizíkem“. Na řadu přichází další vrstva. Tady máte několik možností. Růžový nebo tělový lak, ovšem průsvitný, aby dal vyniknout vytvořeným proužkům, nebo bezbarvý, když chcete velký kontrast. Nehty nechte zaschnout asi tři minuty. Při výběru, zda růžový nebo tělový lak, vezměte v úvahu i barvu vaší pleti. Pokud máte světlejší pleť, bude růžová působit studeně. Při koupi laku ho nejprve přiložte k ruce a uvidíte samy ten rozdíl.

Pokud chcete, aby vám lak vydržel déle (to se týká hlavně přírodních), přelakujte je ještě poslední vrstvou, a to fixovacím lakem. V drogerii ho dostanete pod názvem nadlak. Sjednotí vrstvy, dodá lesk a zafixuje. Jestli chcete výsledek ještě dále zdobit, určitě s poslední vrstvou počkejte.

Zdobení, které frčí stále

Stále by mělo platit, že francouzská manikúra je jednoduchá, proto při zdobení klaďte důraz právě na jemné tvary. Velmi efektně vypadají zvýrazněné pasáže nehtu lesklým proužkem. K dostání jsou laky ve speciálních dávkovačích, které se díky tenkému štětečku výborně nanášejí. Barva třpytek může buď korespondovat s barvou nehtu, tedy stříbrná, růžová, oranžová, nebo doplňovat to, co máte na sobě. Nemusíte se bát ani kontrastů.

K růžové a bílé barvě se dokonale hodí jemný černý vzor. Může to být např. lakem vlastnoručně nakreslená kytička (doporučuji nanášet buď tenoučkým štětečkem s jedním či dvěma vlasy, speciální zdobicí tyčinkou nebo párátkem), nálepka (těch je na trhu nepřeberné množství - nejen tvarů, ale i barev), obtisk nebo nehtové tetování. Vzor nakonec zafixujte zmíněným nadlakem. Pokud jste si vybrala kreslení lakem, je třeba ho nechat důkladně před poslední vrstvou zaschnout, aby se barva nerozpila.

Další možnosti zdobení nehtů si ukážeme v některém z následujících dílů seriálu. A teď už můžete jít vlastní dílo pěkně provětrat do ulic.

Reklama

Související témata:

Načítám