Hlavní obsah

Má snad páteř z gumy? Mladá Britka dokáže neuvěřitelné věci

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve před dvěma lety Liberty Barros (12) zjistila, že její tělo je neskutečně pružné a dokáže nevídané věci. Takovou ohebnost nemají ani roky trénované gymnastky! Jako kdyby měla páteř z gumy.

Článek

Nějakou tu hvězdu, provaz či rozštěp, to od malé holčičky čekáte. To, jak ale tahle dvanáctiletá Britka dokáže své tělo zkroutit, je k neuvěření. Přitom ještě před dvěma lety o svých schopnostech neměla Liberty Barros ani ponětí.

Foto: Profimedia.cz

Liberty byla sama překvapená z toho, co její tělo dokážeFoto: Profimedia.cz

Jen tak si zatancovat

Začalo to úplně nevinně. Zhruba před dvěma lety si malá Liberty pouštěla videoklip od Rihanny (32) k písni Umbrella a jako každá holka v jejím věku, zkoušela tancovat podle toho, jak to viděla v televizi. Najednou se s úplnou lehkostí a bez jediného problému ohnula úplně dozadu. Ani další krkolomné pozice jí nečinily žádný problém. Jako by její tělo nemělo žádné limity. „Bylo to až trochu děsivé. Znala jsem obrázky hadích žen, které své tělo umí různě ohnout a pokroutit, a najednou jsem to dělala také,“ vzpomíná Liberty.

V šoku byli samozřejmě i její rodiče Raam (32) a Elisette (33), kteří o flexibilních schopnostech své dcerky také neměli ani potuchy.

Foto: Profimedia.cz

Díky svému daru Liberty procestovala už pěkný kus světaFoto: Profimedia.cz

Talent je třeba využít

Všichni ale okamžitě pochopili, že tohle není běžná věc, že jde o neuvěřitelný talent, který je třeba nejen podpořit, ale také ho využít. „Je naprosto šílené, co se svým tělem dokáže. Lékaři vůbec nevědí, jak je to možné, ani čím by to mohlo být,“ říká dívčin otec Raam, který pracuje jako její manažer.

Liberty začala vystupovat po celém světě. Díky svému ohebnému tělu byla už třeba v Thajsku, Malajsii, Portugalsku či v Hollywoodu. A i uměleckou přezdívku si zvolila báječně. Vystupuje pod pseudonymem Elastička, což je animovaná postavička z Disney filmu Úžasňákovi (2004). Je to superhrdinka, matka tří dětí, která se snaží zachránit rodinu i svět. A hádejte, co je její super schopnost – naprostá elasticita těla, se kterým dokáže v podstatě cokoli. A to přesně umí i Liberty, navíc ale není kreslená.

Foto: Profimedia.cz

Liberty je opravdu nevídaně pružnáFoto: Profimedia.cz

Každý rodič má tak trochu pocit, že jeho dítě je nejúžasnější na světě. Nejhezčí, nejšikovnější a nejchytřejší. Ale co když má opravdu nadprůměrné IQ? Moje dítě je génius! Co mám dělat?

Reklama

Související témata:

Načítám