Hlavní obsah

Mají ženy výčitky, když jsou nevěrné? Pravda šokuje!

Foto: Photographee.eu, shutterstock.com

Připadáte si doma nedoceněná? A řešíte to mimomanželským vztahem? Tak to by nás zajímalo, jestli máte výčitkyFoto: Photographee.eu, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Touze, vášni i vyhlídkám na skvělé a tajné dobrodružství neporučíš… Nebo ano? Tohle je pravda o záletných ženách a jejich černém svědomí. Trpí vůbec výčitkami, když mají milence?

Článek

Výzkum sexuálního chování české populace jasně vypovídá o tom, že Češi jsou promiskuitní národ. Za svůj život mají sex s minimálně pěti partnery, deset a více milenců přiznává 20 % mužů a 14 % žen, přičemž platí, že lidé, kteří žijí v 25 letech v pevném partnerském svazku, nemusí mít stejného partnera například i ve 40 letech. Příležitost zkrátka dělá zloděje a nějaký pevný svazek nebo rovnou manželství pro každého neznamená totéž. A co že je to vlastně ta nevěra?

Definice záletů? Individuální!

„Pro každého znamená něco jiného. Nevinné koketování, jednorázové selhání, opakované zahýbání, dlouhodobý paralelní vztah, sex s prostitutkou, ale i sexuální kontakt po telefonu nebo internetu. Někteří považují nevěru za ryze tělesnou záležitost, jiní odsuzují i hříšné myšlenky, natož opěvovaný cit,“ zastává názor sexuolog Zlatko Pastor. A jak je to s oním černým svědomím, které by mělo všechny nevěrníky užírat? Už podle hrůzných statistik se na výčitky moc nehraje…

Jak jinak řešit manželské spory?

Když v 80. letech americko-německá psycholožka Shere Hite uveřejnila svoji anketu s názvem „Ženy a láska“, kde kdo se nestačil divit. Z výpovědí 2200 vdaných Američanek vyplynulo, že 70 procent dotazovaných mimomanželský sex dobře zná. Motiv? Podle zmíněné odbornice je to obohacení a zpestření jinak nudného života, potvrzení vlastní přitažlivosti, přílišný konzervatismus stávajícího partnera.

Foto: oneinchpunch, shutterstock.com

Máte si týrat svědomí, že nejste věrná, když na vás manžel kašle?Foto: oneinchpunch, shutterstock.com

Tehdy většina žen své zaječí úmysly shrnula do tvrzení, že doma vládne nepochopení a citové odcizení. Objevila se však i skupina žen, která svoje manželství hodnotila jako dobré nebo uspokojivé, ale přesto si pro svoje potřeby chodila „jinam“.

Něco jako adrenalinový sport

Sexuolog Radim Uzel, který k tomuto výzkumu poskytl vyjádření prostřednictvím své knihy Nevěra a co s ní, uvádí, že většina vztahů nezačíná zamilováním, ale spíše sexem. „19 procent žen se potom do partnera zamiluje. I když je milenec třeba ženatý a nemíní opustit svou ženu, miluje ho žena s jeho přednostmi i chybami,“ objasňuje jeden z předních českých odborníků s tím, že většina uváděných mimomanželských vztahů nevede k rozvodu.

„Průměrně tyto vztahy trvají asi čtyři roky. Pro 12 procent žen je takový vztah formou zábavy a vzrušení. Téměř 90 procent žen dokáže mimomanželský vztah udržet v tajnosti. A ano, pocity viny tyto ženy prožívají zřídka,“ dál vysvětluje Radim Uzel, jemuž nahrávají srdceryvné příběhy přelétavých žen, kterých je v diskusních fórech požehnaně.

Milenec pro radost, ne trápení

„S manželem máme sex jednou za dva týdny, a to ještě probíhá tak, že on se otočí, usne a vůbec se o mne nestará,“ popisuje jistá Babel a svěřuje se, že už rok má milence. „S ním je to jiné. Připadám si přitažlivá, zase žádaná, uvolněná a rovnoprávná. Ale rozvádět se nechci. V manželství jsem finančně zabezpečená a výčitky mě rozhodně netrápí. Proč by taky měly?“ pokládá ostatním otázku. Někdy se mezi desítkami pohrdavých reakcí najde jedna souhlasná – od ženy.

Foto: Billion Photos, shutterstock.com

Až 90 procent žen prý dokáže i dlouhodobý poměr utajit doma!Foto: Billion Photos, shutterstock.com

„Mám taky milence a nemůžu si to vynachválit. Dost mi pomáhá vydržet vlastní manželství, které jde od desíti k pěti. Beru za svoji povinnost, že si tímhle způsobem uchovávám vlastní hodnotu, kterou manžel sráží,“ přidává svůj názor nejmenovaná nevěrnice, která si taktéž na nějaké černé svědomí nehraje. Známý manželský poradce Miroslav Plzák by to nejspíš okomentoval svým pověstným názorem, že žena není od přírody ctnostnější než muž. Máte stejný názor?

A jak vůbec situaci okolo sklonů k nevěrám vnímáte vy? Záleží podle vás na povaze či pohlaví?

Reklama

Související témata:

Načítám