Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Makové řezy s pikantní marmeládou, piškoty smočenými v kávě nebo ovocné šťávě, jemným tvarohovým krémem, likérem a čokoládou jsou bomba!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 6 ks vejce
  • 3/4 hrnku máku
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 balení dětských piškotů
  • 125 g másla
  • 100 g marmelády
  • 1 šálek kávy espresso
Krém
  • 2 balení měkkého tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 250 g másla
  • 1 balíček želatiny
  • 1 lžíce cukru moučka
K dokončení
  • 150 ml vaječného likéru
  • 100 g čokoládové polevy
Článek

Postup

01.

Na tvarohový krém ušlehejte tvaroh se zakysanou smetanou, změklým máslem a želatinou připravenou dle návodu na obalu a oslaďte trochu moučkovým cukrem. 

02.

Žloutky ušlehejte s máslem, přidejte mák promíchaný s moukou, cukrem a práškem do pečiva a zamíchejte. Je-li těsto příliš husté, můžete přidat trochu mléka. Do těsta lehce vmíchejte sníh z bílků a na vymazaném a vysypaném plechu je upečte dorůžova

03.

Po vychladnutí povrch těsta potřete marmeládou, poklaďte piškoty namočenými v uvařené kávě nebo ovocné šťávě a potřete tvarohovým krémem. 

04.

Po ztuhnutí jej pocákejte vaječným koňakem a čokoládovou polevou. Před podáváním nakrájejte na řezy.

Reklama

Načítám