Hlavní obsah
3,2
(100)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Když je venku plískanice, dokáže libá vůně z trouby zvednout náladu dřív, než řeknete makovec. A co teprve, když přijde kýžená chvíle a tento lahodný dezert můžete začít ochutnávat! Tak chutná teplo domova.

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 forma o průměru 28 cm
Budete potřebovat
  • 3 ks hrušek
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek máku
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 7 g másla
  • 7 g hrubé mouky
Článek

Postup:

01.

Dvě hrušky nastrouhejte najemno. Zbylou hrušku zbavte jadřince a nakrájejte na slabé měsíčky.

02.

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte nastrouhané hrušky, mouku, mák, kypřicí prášek, perníkové koření, sůl, mléko i olej a metlou promíchejte, aby nezůstaly v těstě hrudky. 

03.

Do předem vymazané a vysypané formy nalijte těsto. Na povrch rozprostřete na měsíčky pokrájenou hrušku. Pečte při 180 °C asi 50 minut. Nechte vychlanout.

Foto: Martina Lancingerová

Víte, že mák zpomaluje stárnutí a chrání před infarktem?Foto: Martina Lancingerová

Jak chutně zpracovat úrodu hrušek? Navařte si hruškové čatní, které se bude hodit nejen k sýrovému prkénku, ale i k masu. A nepřehlédněte ani recept na lahodný sypaný koláč s tvarohem anebo výjimečný karamelový koláč s pivem. A jestli máte úrodu vlašáků, zkuste i některý z 50 nejlepších ořechových sladkých receptů

Reklama

Načítám