Hlavní obsah

Sypaný koláč s tvarohem a hruškami

Hodnocení:
(520)
Foto: Martina Lancingerová

Sypaný koláč s tvarohem a hruškami

Doba přípravy
45 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
střední

Ať už podzim milujete, nebo nesnášíte, co se mu nedá upřít, je bohatá sklizeň právě dozrálého ovoce, ze kterého se dá vykouzlit spousta vynikajících dobrot. A co víc? Takový hruškový koláč vám krásně provoní domov a nechá vás zapomenout na všechny podzimní splíny.

Ingredience pro:
1 forma o velikosti 30 × 30 cm
Těsto
  • 400 g polohrubé mouky
  • 120 g cukru krupice
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 150 g másla
  • 100 g plátkovaných mandlí
Náplň
  • 1000 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 120 g cukru moučka
  • 70 ml plnotučného mléka
  • 4 vejce
  • 6 hrušek
Článek

Postup

Krok 1: Mouku, cukr, kypřicí prášek a skořici smíchejte v širší míse. Přidejte máslo a vše prsty zpracujte na sušší drobenku.

Krok 2: Pečicí formu vyložte pečicím papírem, případně vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. 2/3 drobenky rovnoměrně rozsypejte na dno formy a lehce umačkejte – ne moc, jen tak poťapkejte prsty.

Krok 3: Tvaroh, cukr, mléko a vejce vymíchejte metlou dohladka. Náplň rovnoměrně rozetřete na drobenku.

Krok 4: Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Plátky hrušek rozprostřete na povrch tvarohové náplně.

Krok 5: Do zbylé drobenky přidejte rozmačkané plátky mandlí a posypejte povrch koláče.

Krok 6: Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) a pečte 40 minut dozlatova.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.