Článek
Postup
Krok 1: Mouku, cukr, kypřicí prášek a skořici smíchejte v širší míse. Přidejte máslo a vše prsty zpracujte na sušší drobenku.
Krok 2: Pečicí formu vyložte pečicím papírem, případně vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. 2/3 drobenky rovnoměrně rozsypejte na dno formy a lehce umačkejte – ne moc, jen tak poťapkejte prsty.
Krok 3: Tvaroh, cukr, mléko a vejce vymíchejte metlou dohladka. Náplň rovnoměrně rozetřete na drobenku.
Krok 4: Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Plátky hrušek rozprostřete na povrch tvarohové náplně.
Krok 5: Do zbylé drobenky přidejte rozmačkané plátky mandlí a posypejte povrch koláče.
Krok 6: Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) a pečte 40 minut dozlatova.
Mohl by vám chutnat také jablečný koláč s oříškovou drobenkou nebo borůvkový koláč s marcipánovou drobenkou.