Hlavní obsah

Vločkový chlebíček s mákem a jogurtem

Hodnocení:
(194)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Jestli ve vás ovesné vločky s jogurtem nerezonují zrovna jako snídaně králů, zkusím to jinak. Co takhle vláčný jogurtový chlebíček s citronem a mákem, kde jsou místo bílé mouky rozemleté vločky? To už zní lépe, co myslíte? Upečte si tenhle zdravý koláček plný vlákniny a bílkovin a začněte ráno gurmánsky!

Ingredience pro:
1 chlebíček
Na chlebíček (pro celiaky dejte vločky bezlepkové)
  • 250 g ovesných vloček
  • 4 vejce
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 80 g medu
  • 1 citron
  • 30 g máku
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

Krok 1: Vločky rozmixujte na co nejjemnější drť.

Krok 2: Vajíčka prošlehejte a vmíchejte řecký či smetanový jogurt, med nebo jiné sladidlo a šťávu a kůru z chemicky neošetřeného citronu. Přidejte vločky, mák, kypřicí prášek nebo jedlou sodu a sůl.

Krok 3: Vlijte do vymazané a vysypané pečicí formy na biskupský chlebíček a pečte asi 30 minut při 180 °C nebo až je špejle zapíchnutá do těsta suchá.

Tip: Pokud máte raději sladší koláče, medu dejte více nebo citronu méně.

Chlebíček je skvělý s domácím jogurtem, tvarohem, čerstvým ovocem nebo vlastnoručně vyrobeným džemem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek