Hlavní obsah

Vychytávky s krabičkou od bonbonů: Na těchto 7 věcí se vám bude hodit!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také se při vyhazování některých obalů zamýšlíte, jestli by se nedaly na něco využít? Plastové krabičky od legendárních bonbonů jsou jako stvořené pro ukrývání nejrůznějších pokladů. Inspirujte se!

Článek

Vdechnout nový život starým věcem je teď v módě. Kromě vysoké ceny za odpady je v tom hlavně cenná myšlenka recyklace, která dá vzniknout zajímavým věcem. Pamatujete na předělávku staré košile v kuchyňskou zástěru? Z obyčejného koberečku vznikla praktická taška na nošení dřeva a opotřebované kuchyňské prkýnko dostalo novou tvář. Hledání dalšího využití pro staré věci je zkrátka populární.

Tentokrát hrají hlavní roli průhledné hranaté krabičky od mentolových bonbonů. Mají docela důmyslný dávkovač, který se společně s víčkem dá sundat a zase připevnit zpět – a to skýtá možnost uložit dovnitř i sypké věci bez starostí. A kdybyste chtěli být opravdu styloví, můžete si s vnějším povrchem krabiček vyhrát a polepit je páskou washi nebo pomalovat permanentním fixem ve stylu Zentagle.

Zkroťte neposedné kabely

Foto: Greta Blumajerová

V kabelce budete mít konečně trochu pořádek… Foto: Greta Blumajerová

Velikost krabičky přesně odpovídá smotaným sluchátkům. Můžete si na ně vyrobit nespočet různých vychytávek, ale srolovat je a nasoukat dovnitř zabere sotva dvacet vteřin.

Zlepšovák na pastelky

Foto: Greta Blumajerová

Chce to trošku trpělivosti, ale výsledek překvapíFoto: Greta Blumajerová

Také vás štve, že když děti úřadují s pastelkami, jsou „strouhánky“ neboli zbytky po ořezání pastelek úplně všude? Zkuste vzít opravdu dobré lepidlo určené na všechny povrchy a vlepit na spodní okraj víčka krabičky malé ořezávátko. Po zacvaknutí víka se nic nevysype.

Táborníci, pozor

Foto: Greta Blumajerová

Sirky v suchu, oheň a buřty večer budou, napadne vás, když sedíte v kánoi a blíží se nebezpečný jezFoto: Greta Blumajerová

Papírová krabička od sirek není pro příznivce lesního života nic moc. S prvním navlhnutím si prostě neškrtnete, a to doslova. Chytré hlavičky se připraví předem: do plastové krabičky přesunete zápalky (ano, vejdou se tam přesně po okraj) a na přední stranu přilepíte dva ustřihnuté škrtací pruhy.

Ještě jedna kempovací rada

Foto: Greta Blumajerová

Existují různě velké krabičky od bonbonů, takže si můžete vybrat, kolik soli a pepře užijeteFoto: Greta Blumajerová

Kdysi si zdatní kempíci dávali sůl a pepř do plastových obalů od kinofilmů, ale v době digitálních foťáků je třeba hledat jiné zdroje. Šikovné je i samotné užití: stačí otevřít dávkovač a nemusíte se bát, že si jídlo přesolíte.

Na sponky, gumičky nebo náušnice

Foto: Greta Blumajerová

Dovnitř naskládáte i šest plechových ozdobných sponek, které zvenku zajistíte gumičkamiFoto: Greta Blumajerová

Maminky dlouhovlasých dcer znají trápení s neustále mizejícími sponkami a gumičkami, třeba na cestách. Když je uvězníte do průhledné krabičky, budete mít přehled.

Domácí semínkovna přehledně

Foto: Greta Blumajerová

Jestli v zimě necháváte klíčit brokolici nebo řeřichu, pak jistě víte, jak neposedné dovedou malé „blešky“ býtFoto: Greta Blumajerová

Ta letošní rajčata se vážně povedla, říkáte si? Pak si semínka uchovejte na příští rok. Aby se nepomíchala s dýněmi, přidělte jim krabičku, na kterou jste nalepili popisovací etiketu. Uvidíte, jakou radost vám udělá jarní orientace ve vlastní semínkové sbírce.

Volá vaše kancelář po úklidu?

Foto: Greta Blumajerová

Průhlednost krabiček vážně oceníteFoto: Greta Blumajerová

Sponky do sešívačky i ty obyčejné kancelářské se většinou kupují v papírových krabičkách, které nic nevydrží a po čase je třeba je vyměnit. Ideální příležitost pro plastové pixličky.

Tak co, schováte si nějaké krabičky od bonbonů na pozdější super využití?

Související témata:

Načítám