Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Základem italské kuchyně jsou kvalitní suroviny, do kterých se vyplatí investovat, proto si dopřejte dobré mascarpone a uspořádejte večer s tiramisu!

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 200 g malin
  • 400 g mascarpone
    7
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 60 g cukru krupice
  • 2 žloutky
    3
  • 200 g cukrářských piškotů
    1
    3
  • 100 ml malinového likéru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mascarpone smíchejte s cukrem, žloutky a ušlehanou šlehačkou. Maliny rozmixujte (pár si jich můžete nechat stranou na ozdobu) a asi třetinu vmíchejte do krému.

02.

Zbylé smíchejte s likérem (jestli budou dezert jíst i děti, raději uberte na množství) a troškou vody.

03.

Polovinu piškotů rozdělte na dno obdélníkové misky, pokapejte alkoholovou směsí, překryjte polovinou krému a postup ještě jednou zopakujte.

04.

Vše vložte na chvíli do lednice a můžete podávat.

Tiramisu vyzkoušejte i s jahodami, je stejně jednoduché a výborné.

Související témata:

Načítám