Hlavní obsah

Malinové tiramisu

Hodnocení:
(1)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Základem italské kuchyně jsou kvalitní suroviny, do kterých se vyplatí investovat, proto si dopřejte dobré mascarpone a uspořádejte večer s tiramisu!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 200 g malin
  • 400 g mascarpone
  • 200 ml šlehačky
  • 60 g cukru krupice
  • 2 žloutky
  • 200 g cukrářských piškotů
  • 100 ml malinového likéru
Článek

Postup

Krok 1:  Mascarpone smíchejte s cukrem, žloutky a ušlehanou šlehačkou. Maliny rozmixujte (pár si jich můžete nechat stranou na ozdobu) a asi třetinu vmíchejte do krému.

Krok 2: Zbylé smíchejte s likérem (jestli budou dezert jíst i děti, raději uberte na množství) a troškou vody.

Krok 3: Polovinu piškotů rozdělte na dno obdélníkové misky, pokapejte alkoholovou směsí, překryjte polovinou krému a postup ještě jednou zopakujte.

Krok 4: Vše vložte na chvíli do lednice a můžete podávat.

Tiramisu vyzkoušejte i s jahodami, je stejně jednoduché a výborné.

ynezorPumanzeSaNyknalC