Hlavní obsah

Maminky, dostaňte atopii pod kontrolu!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atopická dermatitida nebo také atopický ekzém je neinfekční svědivá zánětlivá kožní choroba, která se chronicky opakuje v průběhu celého života vašeho dítěte.

Článek

Co se vlastně skrývá pod pojmem atopický? Jedná se o abnormální, dosti často nečekanou reakci kůže nebo sliznic na alergeny. Atopie by se dala přirovnat k jakési „vstupní bráně“ pro alergické onemocnění. Toto onemocnění s vrozenou dispozicí současná medicína sice vyléčit zcela nedokáže, ale přesto existuje několik možností jak dostat ekzém „pod kontrolu“.

Jaké jsou příznaky a na čem závisí

Příznaky záleží na věku dítěte, vzhledu ekzému či umístění na těle. Nejčastějším příznakem je suchost kůže a propojení s dalšími atopickými projevy, jako je senná rýma nebo astma.

Je dítě atopik, či nikoli?

Nevíte, zda se v případě vašeho dítěte jedná o atopický ekzém, nebo pouze o krátkodobou kopřivku? Pro rozpoznání je nutno absolvovat celkové vyšetření dítěte. Jedná se o důkladný rozbor údajů o rodině, zhodnocení jeho stravy a růstu, délce kojení nebo reakcí na postupnou změnu ve výživě. Dále je nezbytné doplnit pomocná laboratorní, alergologická a imunologická vyšetření, kde se s konečnou platností rozhodne, zda je dítě atopik s vrozenou dispozicí, nebo nikoli.

Robátko zklidňující krém 50 g

Máme v rodině atopika!

Diagnostikovali vašemu dítěti atopický ekzém, a vy nevíte, jak mu pomoci? V tomto případě je nutno upravit životosprávu a domácí prostředí. Cílem je odstranění všech negativních faktorů, které jen odstranit lze.

Péče o kůži a kosmetika

V první řadě je potřeba se zaměřit především na vhodné kosmetické přípravky, které jsou šetrné k pokožce ekzematického dítěte. Volte čistě přírodní přípravky, které budou pokožku dítěte šetrně, ale účinně hydratovat.

Robátko emolines 75 g

Již deset let má výborné reference přírodní kosmetika Cannaderm řada Robátko , která je zaměřena speciálně na péči o novorozeneckou, dětskou a velmi citlivou pokožku, především při projevech kožních problémů a onemocnění, ale také pro každodenní šetrnou péči o dětskou pokožku. Díky přírodní receptuře získala značku CPK– Certifikovaná přírodní kosmetika.

V péči o ekzematickou pokožku se maminkám výborně osvědčil Robátko emolienszvláčňující krém pro každodenní promazávání suché a citlivé pokožky s atopickým ekzémem. Obsahuje konopný olej, sibiřskou jedli, echinaceu a šalvěj. Je vhodný i pro nejmenší děti.

Jelikož je pro atopický ekzém příznačné záchvatové svědění, je vhodné zvolit přípravek, který svědící místa zklidní a zmírní projevy svědění. Vyzkoušet můžete Robátko zklidňující krém pro péči o zcitlivělá, zarudlá a svědící místa ekzematické pokožky. Výhodou Robátka je zmírnění projevu svědění, pálení a zarudnutí pokožky. Přípravek obsahuje konopný olej, ocet a měsíček, vhodný i pro děti kojeneckého věku.

Reklama

Související témata:

Načítám