Hlavní obsah

Manuál pro lepší sex! Intimní cvičení pro větší rozkoš

Foto: KPG Ivary, Shutterstock.com

Foto: KPG Ivary, Shutterstock.com

Reklama

Jak opravit intimitu, když blízkost a rutina otupí původní vzrušení? Klíč k udržení lásky a vášně nespočívá ve schopnostech. Zkvalitněte svůj vztah jednoduchým mimopostelovým cvičením, díky kterému pochopíte, co je to rozkoš!

Článek

Britský rodinný terapeut Andrew G. Marshall, známá mediální osobnost a autor knihy „Mám tě rád, ale zamilovaný už nejsem“, s oblibou tvrdí, že mnohé páry, jimž se milování změnilo z radosti spíše v povinnost, ztratily přehled o celé škále možností, kterou poskytuje rozkoš. „V těch nejhorších případech lidé proměnili svůj život za pouhý provoz a obchod, což vylučuje jakoukoli hravost,“ doslova popisuje expert a radí, že nejlepší způsob, jak vysvětlit, co s tím, je pustit se do následujícího jemně smyslného manuálu.

Pro co stojí za to žít

Připomeňte si všechno, co ve vás vyvolává příjemné pocity, mrazení, husí kůži, opravdovou rozkoš. Zapište si to a přidávejte další položky: jména restaurací, jídel, navštívených míst, řízení rychlého auta, vůně čerstvě upečeného croissantu, ranní ležení v posteli, cvičení jógy při vycházejícím slunci…

Může to být cokoli, co vás dělá šťastnými. Když si poté seznam budete pročítat, zamyslete se, jak je vyvážený a kolik sepsaných radostí sdílíte se svým partnerem.

Sdílejte potěšení společně

„Páry bez dostatku intimity obecně ztrácejí potěšení z bezstarostnosti a zjišťují, že ačkoli oba partneři mívají požitek ze vzrušení a uvolnění, jsou-li sami, spolu tyto rozkoše ale nesdílejí,“ popisuje odborník a pro inspiraci přidává několik příkladů činností, které je příjemné podnikat společně (mimo ložnici).

Patří k nim třeba procházka po pláži, házení kamínků do vody, dětské hry (houpání na houpačce), návštěva zábavního parku či koncertu známé kapely, taneční kurzy nebo vaření oblíbených jídel.

Přeneste smyslnost do ložnice

Andrew. G. Marshall tvrdí, že pokud jako pár budete společně prožívat podobné radosti, vysvobodí vás to ze zajetí sexu a opět pochopíte princip rozkoše. Každý tedy napište svůj seznam podle výše uvedených instrukcí a porovnejte, ve kterých oblastech se shodujete a co lze podnikat jako duo. Až budete mít za sebou pár výletů a ztřeštěných nápadů, přesuňte se zase více do ložnice.

Vy i partner si bez přítomnosti toho druhého najděte nějaký obyčejný předmět, který je podle vás smyslný. Vychlazený jogurt, kostka ledu, kosmetický štěteček, hedvábný krém... V ložnici se svlékněte a hoďte si korunou, kdo začne.

Pomalu a jemně začněte svým připraveným předmětem přejíždět po partnerově těle. Ten se zavázanýma očima přivyká pocitům a hádá, o jakou věc se jedná. Může se i ptát, ale pozor, nejdříve až po pěti minutách. Jakmile „slepý“ partner předmět uhodne, může si vybrat, jestli si ještě užije laskání, nebo si s druhým vymění roli. (Toto cvičení provádějte podle potřeby.)

Foto: nd300, Shutterstock.com

Vraťte do ložnice legraci, bezstarostnost a společné vzrušeníFoto: nd300, Shutterstock.com

Proberte to v posteli

„Pokud vám sex funguje, ale je spíše fyzickým uvolněním než emocionálním spojením, pokuste se zůstat po orgasmu ještě pět minut vzhůru. Popovídat si před spaním bývá úžasnou příležitostí ke vzájemnému propojení. Některé páry využívají pocit tepla a bezpečí po milování k tomu, že se mnohokrát za něco pochválí, jiné si zase povídají o takových věcech a tak otevřeně, jak by si nikde jinde povídat nemohly,“ upozorňuje Andrew G. Marshall, který tak patří k těm, kdo rozhovory v ložnici preferují – stejně jako britská sexuální poradkyně Linda Sonntag.

Právě ona říká, že postel je místo, kde se dají v klidu rozebírat problémy a citové či sexuální trable. „Dejte si za cíl strávit mnohem více času nasloucháním než mluvením,“ uvádí na adresu vaší svatyně. Vezmete si její slova k srdci?

A jak s rutinou ve vztahu bojujete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám