Hlavní obsah

Manželé společně zhubli 108 kg. Jak se jim to povedlo?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle manželský pár dokázal něco obdivuhodného. Oba trpěli velkou nadváhou, ale změnili životní styl a dohromady shodili asi 108 kg. Jak to dokázali? A jak se to podepsalo na jejich milostném životě?

Článek

Corey (30) a Marie (32) Martin ze Severní Karolíny v USA roky bojovali s nadváhou. Každý vážil kolem 120 kilogramů, ale jejich stravovací návyky byly tak děsivé, že se zdálo nemožné, aby je změnili. „Byli jsme na jídle závislí,“ tvrdí Marie s tím, že základem jejich jídelníčku byla pizza, hamburgery (5 burgerů, které můžete jíst bez výčitek svědomí), sladkosti všeho druhu, smažené pokrmy a jídlo z rychlého občerstvení.

Nedožijete se třicítky

Zlom ale přišel v roce 2014, kdy Marii lékař řekl, že jestli se svou váhou něco neudělá, nemusí se dožít třicátých narozenin. To mladou ženu vyděsilo a totálně změnila svůj životní styl. „Našla jsem si kolektiv lidí, kteří mě podpořili, nedovolili mi to vzdát,“ říká Marie.

Byla zvyklá jíst šestkrát denně a to se nezměnilo. Ovšem tučná a nezdravá jídla nahradila zeleninou, ovocem, kvalitním libovým masem, obilninami a podobně. Když začala hubnout a měnit se, dodalo to odvahu i jejímu manželovi, který se přidal (7 věcí, které musejí udělat všichni, když chtějí zhubnout).

Nyní snídají ovesné vločky či cereálie, dopoledne i odpoledne svačí ovocný koktejl s řeckým jogurtem, zeleninu s lehounkou zálivkou, ale třeba i trochu čokoládových sušenek. K obědu i večeři si dávají zeleninový salát s bílým masem nebo vejcem, přidávají i klíčky a luštěniny.

Foto: Profimedia.cz

Marie a Corey ještě v době, kdy trpěli nadváhouFoto: Profimedia.cz

Obrovská změna

Nyní už ani jeden z nich tlouštíky z předešlých let nepřipomíná. Corey váží asi 77 kg a gigantická trička nahradily svršky s písmenem S či M. Marii ručička váhy ukazuje zhruba 61 kg a předešlou konfekční velikost 54 vyměnila za velikost 36 (někdy i 34).

Tahle změna se samozřejmě projevila na jejich zdravotním stavu, ale i na jejich vztahu. Nejenže mají rodiče dvouleté holčičky dostatek energie, aby své dcerce stačili, celé jejich manželství je prý nyní mnohem lepší. „Vaříme spolu, jíme spolu, dvakrát až třikrát týdně spolu chodíme cvičit. Najednou spolu děláme spoustu věcí, dřív jsme společně jen koukali na televizi,“ vzpomíná Marie.

A pozitivní vliv měl úbytek váhy i na jejich ložnicové hrátky. „Vždycky jsme spolu měli dobrý sex, ale teď je naprosto dokonalý. Už nemáme žádné limity, už se kvůli ničemu necítíme nepříjemně, nic nás nesvazuje,“ tvrdí Marie.

Foto: Profimedia.cz

Věřili byste, že tihle štíhlí lidé byli někdy takové kuličky? Foto: Profimedia.cz

Jde to

Marie tvrdí, že lidé s nadváhou mají pocit, že shodit kila je nemožné, ale je to jen v jejich hlavě. Bez podpory okolí je to ale opravdu skoro nemožné, na tohle by člověk neměl být sám. „My jsme na to teď dva, vzájemně si pomáháme, podporujeme se, ale také se hlídáme, abychom si to znovu nepokazili. V našem případě to už není žádná dieta, ale naprostá změna životního stylu,“ vysvětluje Marie.

Podle ní je důležité najít někoho, kdo vás podpoří a nedovolí vám to vzdát. Ideálně když je to někdo, kdo se ve zdravém životním stylu vyzná, takže vám i poradí, bude vlastně vaším trenérem.

A pak to prý chce postupovat po malých krůčcích (jak začít s hubnutím a vytrvat). „Doporučuji zařadit do svého života každé dva týdny dvě malé změny, osvojit si dva zdravé návyky. Takhle krok za krokem to jde snáz. Ani já se nezměnila ze dne na den, byl to proces, a až po roce jsem mohla říct, že se projevilo moje lepší já,“ říká Marie.

Foto: Profimedia.cz

Snížení váhy jim prospělo nejen zdravotně, i sex je prý teď mnohem lepšíFoto: Profimedia.cz

Ne vždy je ale nutné překopat životní styl tak jako tito manželé. I tyhle 4 malé změny dokážou zázraky. Začněte ještě dnes!

Reklama

Související témata:

Načítám