Hlavní obsah

Zhubla, až když ji nepustili na horskou dráhu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Už v jedenácti letech prý měla nadváhu a její strava se skládala jen z fast foodu a nezdravých jídel. Čím byla starší, tím byla obéznější. Nakonec vážila Sophie Trewick 150 kilogramů! Zhubnout ji donutila až ostuda v zábavním parku.

Článek

Sophie Trewick (23) z britského Doncasteru se dostala do začarovaného kruhu jako skoro všichni morbidně obézní lidé. Čím víc tloustla, tím víc se trápila a styděla, a tím víc jedla, aby svou frustraci něčím přebila, čímž nekontrolovaně přibírala.

K totální životní změně se odhodlala až ve chvíli, kdy ji v zábavním parku nechtěli pustit skoro na žádnou atrakci, protože byla příliš těžká.

Styděla se, že je tlustá

Na den, kdy se rozhodla, že je potřeba udělat tloustnutí přítrž, Sophie nikdy nezapomene. Bylo to v roce 2017, když vyrazila se svými kamarády do zábavního parku. Místo zábavy ji ale čekalo velké ponížení. „Zaměstnanci parku mě nepustili skoro na žádnou atrakci, byla jsem příliš velká a těžká. Tak strašně jsem se styděla, hlavně před svými přáteli,“ vzpomíná Sophie.

Nemohli prý ani stát ve frontě, vždy museli jít přednostně, kde zaměstnanci Sophii zkontrolovali a vyzkoušeli, zda se vejde do sedaček, a zda dopne bezpečnostní pásy. Málokdy to ale vyšlo. „Kamarád mi se smíchem řekl, že je rád, že jsem tak tlustá, protože aspoň nemusíme čekat fronty,“ vzpomíná Sophie. Jemu to přišlo úsměvné, ale ona trpěla.

Když se ten den vrátila domů, věděla, že takhle už žít nemůže. Navíc v té době potkala i svého přítele Christophera, o kterého nehodlala kvůli své váze přijít. Během několik dní vyhledala odbornou pomoc a jen díky změně jídelníčku a pohybu svůj život totálně změnila.

Foto: Profimedia.cz

To je ale změna, co? Za dva roky dokázala Sophie zhubnout víc než 60 kgFoto: Profimedia.cz

Závislost na fast foodech

Už jako dítě se Sophie nestravovala nijak dobře, od jedenácti let byl prý základem jejího jídelníčku fast foodbyla na něm doslova závislá.

Ovšem největší průšvih nastal ve chvíli, kdy šla studovat vysokou školu a odstěhovala se na kolej. „Neuměla jsem vařit, takže rychlé občerstvení a dovážka jídel pro mě byla nejjednodušším řešením,“ vzpomíná Sophie. Dívka tak neustále tloustla a začala čelit posměškům okolí. Nikdy se moc nehýbala, ale teď už ani nedokázala jít pět minut pěšky do školy. „Volala jsem si taxi, protože jsem nechtěla po cestě potkat nikoho, kdo by se mi mohl smát,“ vysvětluje Sophie.

Foto: Profimedia.cz

Teď už se dívka nemusí bát, že by ji nepustili na atrakce v zábavním parkuFoto: Profimedia.cz

Z konfekční velikosti 54 zhubla na 40

Od ostudy v zábavním parku je tomuhle ale konec. Sophie vyměnila pizzu, slaninové sendviče, čokoládové sušenky a chipsy za polévky, saláty  a jiná zdravá a nízkokalorická jídla. A odhodlala se i k pohybu. Denně chodí na svižnou procházku se svým psem, venku bývají hodinu a půl. Třikrát týdně chodí cvičit a pravidelně i plave. Výsledek? Za poslední dva roky shodila 63 kilogramů a z konfekční velikosti 54 se dostala na velikost 40. „Nikdy v životě jsem se necítila tak báječně. Holka, která jen seděla doma a zajídala svůj smutek, je pryč. Konečně jsem šťastná a můžu dělat cokoli, aniž bych se musela strachovat, jestli na to nejsem moc tlustá,“ říká Sophie.

Je mnoho lidí, kteří jsou důkazem toho, že změna je možná kdykoli. Podívejte se na  Proměnu Andrey (25): Vysadila cukr a za půl roku zhubla 24 kilo!

Reklama

Související témata:

Načítám